• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vasilije Micić: Nažalost, nisam se uklopio u Saletov sistem...

Autor mondo.rs

"Ostali timovi koji su stigli do kraja su imali 3 ili 4, ma najviše 5 elitnih igrača. Mi smo imali 10 do 12!", kazao je Vasilije Micić koji je govorio o letu sa reprezentacijom.

 Vasilije-Micic-se-nije-uklopio-u-sistem-Sasa-Djordjevic-reprezentacija-Srbije-sportske-vesti Izvor: MN PRESS

Vasilije Micić u ovom trenutku je jedan od najboljih "plejmejkera" Evrope.

Prešao je dug put, uz mnogo odricanja, kako bi bio na ovom nivou, a mnogi su smatrali da pravi grešku kada je iz Žalgirisa, s kojim je igrao "fajnal for" 2017/18, odlučio da pređe u Efes - ekipu koja je u tom trenutku imala najgori skor u Evroligi, a koja inače važi za "haotičan sistem".

Možda će vas zanimati

Za njega se to ispostavio kao potez karijere pošto je i sa Efesom došao do F4, osvojio je prvenstvo Turske, a onda je sve trebalo to da "naplati" i na Mundobasketu sa Srbijom.

Nažalost, pred meč sa Argentinom sačekala ga je tužna vest iz Srbije - preminula mu je majka - međutim, Vasa je odlučio da ostane uz "orlove" i da im pomogne da ostvare najbolji mogući rezultat. To je na kraju bilo peto mesto...

"Došao sam na pripreme pun samopouzdanja. Svi su došli posle odličnih sezona i bio sam spreman da se potpuno podredim timu i dobio sam veću odgovornost... Onda sam shvatio da kada želiš da budeš uspešan - moraš i da prihvatiš manju ulogu u korist ekipe. To posebno važi za reprezentaciju gde nema dovoljno mečeva da zablistaš. Bio sam spreman da se žrtvujem jer smo imali mnogo sjajnih ekipa...", rekao je Vasilije Micić sa litvanski sajt "15min" i potom zaključio.

"Ipak, nažalost, nisam se najbolje uklopio u sistem Saše Đorđevića".

Na šta je mislio?

"Psihički i fizički sam bio spreman da pomognem ekipi, pa i uz tu situaciju sa majkom... U mojim očima imali smo previše dobrih igrača. Ostali timovi koji su stigli do kraja su imali 3 ili 4, ma najviše 5 elitnih igrača. Mi smo imali 10 do 12!", poručio je srpski košarkaš.

IGRAJ PRIRODNO!

"U Bajernu im se nije sviđao prirodni Vaslije Micić. Hteli su da igram jednostavnije, stalno sam to čuo da su govorili... Tada kad sam bio mlad sam i počeo da igram jednostavnije, ali to nisam ja. Lepo je Šejn Larkin rekao da sad najbolje igra jer igrao kao u srednjoj šoli. Teško je trenerima da prihvate da igrači najviše vole da igraju svoju košarku. Vole da ih usmeravaju kako oni hoće...".

"Nisam ovo iskustvo smatrao pogrešnim, ovo je bila velika lekcija za mene. Najbolje od svega je što sam ostao u Istanbulu u timu gde znam sve. Da sam promenio ekipu bilo bi teže za mene".

Vasa Micić je kazao da su u Srbiji uvek velika očekivanja od reprezentacije. Na kraju rezultat nije bio loš, ali je narod očekivao zlato...

"Siguran sam da je 99% Srba bilo tužno, pobedili smo Amerikance za mesto na kvalifikacionom turniru na OI, a ne u finalu... Ipak, smatram da je odlično što imamo mnogo dobrih mladih igrača. Za mene je sjajno što sam deo reprezentacije, ma ko je trener. Moramo da zaboravimo na Mundobasket, tek slede veiliki izazovi za nas", zaključio je Micić.

Vasa Micić je na SP prosečno beležio 5,6 poena, 1,8 skokova i 3,3 asistencija.

Možda će vas zanimati




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC