• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hoće li "orlovima" ovo biti "generalka"? Rusija i Srbija pred EURO 2020!

Autor mondo.rs

Srpska selekcija i "zbornaja" odigraće prijateljsku utakmicu 6. juna naredne godine.

Samo još da saznamo hoće li se oba tima pripremati za Evropsko prvenstvo ili će Srbija samo "razigravati" Rusiju.

Ono što je jasno jeste da će Rusi i Srbi odmeriti snage 6. juna 2020. godine, samo šest dana pre početka kontinenatlnog turnira.

Možda će vas zanimati

Ova informacija je osvanula na internet stranci Fudbalske federacije Rusije. Oni su objavili spisak prijateljskih utakmica koje će njihova seniorska selekcija odigrati u susret EURO 2020. Među njima je i okršaj sa "orlovima".

Rusija će prvi meč u sklopu priprema igrati 28. marta protiv Švajcarske, a tri dana kasnije protiv Moldavije. Međutim pred sam turnir, očekuju ih mečevi 2. juna protiv Poljske i četiri dana kasnije protiv naše selekcije.

Još uvek nije poznato tačno vreme i mesto odigravanja meča, a vrlo je moguće da će na to uticati rezultat Srbije u baražu.

"Orlovi" krajem marta igraju baražni turnir kojim će tražiti "vizu" za plasman na EURO. Poznato je da je Rusija u grupi B i da će svoj prvi meč odigrati u Sankt Peterburgu 13. juna protiv selekcije Belgije.

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Time se dolazi do zaključka da će Srbija biti generalna proba "zbornaji" pred meč protiv treće selekcije sveta sa poslednjeg Mundijala.

Ukoliko se Srbija plasira na EURO, prvi meč će odigrati dva dana posle Rusije, 15. juna u Glazgovu protiv Češke Republike.

Ono što je najaktuelnije u ovom trenutku, a ima veze sa reprezentacijom Rusije jeste izbacivanje ruskih sportista sa najvećih takmičenja u naredne četiri godine, posle izrečene kazne Svetske antidoping agencije (WADA).

Ipak, eventualne međunarodne sankcije zbog doping afere neće izbaciti Rusiju ili je primorati da igra pod neutralnom zastavom na EURO 2020 pošto UEFA nije potpisnica Koda Svetske antidoping agencije, te odluke ove međunarodne institucije za nju ne važe.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC