• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mijailović: Partizan razmišlja o centru, odabraćemo u skladu s mogućnostima

Autor mondo.rs

Predsjednik crno-bijelih govorio o aktivnostima crno-bijelih na košarkaškom tržištu.

 Ostoja-Mijailovic-Partizan-trazi-centra Izvor: MN PRESS

Sa rutinski "ovjerenim" plasmanom u Top 16 fazu Evrokupa i sa dobrom situacijom na tabeli ABA lige, KK Partizan stabilno privodi kraju 2019.

Pri kraju kalendarske godine, predsjednik kluba Ostoja Mijailović još jednom je u razgovoru za "BC Partizan TV" odgovarao na pitanja navijača i u mjesečnom osvrtu napravio kratki "presjek" učinka crno-bijelih.

Možda će vas zanimati

Upitan čime je zadovoljan, a čime nije, govorio je na prvom mjestu i o Evrokupu i o ABA ligi.


"Što se tiče Evrokupa, Partizan odavno nije imao takav skor u evropskim takmičenjima i mogu da kažem da sam zadovoljan. Zadovoljan sam i rivalima u Top 16 fazi, jer ćemo igrati protiv Saleta i Virtusa, koji je apsolutni favorit za osvajanje Evrokupa. Biće to praznik košarke u Srbiji i jako nam znači što putovanja neće biti komplikovana kao u prvoj fazi".

"Pomoći ćemo i rukometašima Partizana"

"Pomogli smo VK Partizan, pomogli smo i ŽKK Partizan, lično sam prošle godine kupovinom ulaznica takođe pomogao vaterpolistima i sve te stvari ne znače da se mešamo u njihove uprave i previravanja, već da hoćemo da pomognemo našoj braći u okviru sportskog društva. Sledeće godine ćemo da pomognemo i Rukometnom klubu Partizan i ne bavimo se ovim da bismo se bavili tuđim poslom, već nam je prosto žao", rekao je Mijailović.

"Što se tiče ABA lige, imali smo i uspone i padove, a bilo je i dijela nepravde u jednoj od utakmica, a da nije bilo te nepravde bili bismo i prvi na tabeli. Nastavićemo istim tempom, ali imali smo pozitivan skor i sada dolazi lakši period, u kojem imamo jako malo gostovanja".

Prema njegovom mišljenju, Andrea Trinkijeri biće velika prednost crno-bijelih u nastavku regionalne sezone.

"Kvalitet našeg trenera se značajno izdvaja u odnosu na ostale u ABA ligi i tu ćemo imati veliku prednost. Da kada se budu lomile utakmice, znanje i kvalitet našeg trenera budu jedne od presudnih stavki. Nadam se da će biti tako".

Prije mjesec dana, Mijailović je najavio mogućnost dolaska novog centra. Kakva je sada situacija u vezi s tim, nakon odlaska Artsjoma Parahovskog?

"Generalno, od početka sezone sam zauzeo stav da će se struka pitati za svoj posao i oni odgovaraju u klubu za to što rade. Parahovski nije bio dobar izbor za Partizan, ne bih da ulazim u razloge, raskinuli smo ugovor na obostrano zadovoljstvo, klub je platio jedan dio ugovora, a jedan dio neće platiti".

Crno-bijeli sada strpljivo biraju novu "peticu".

"Partizan u ovom trenutku razmišlja o dovođenju centra, stiglo je nekoliko prijedloga od strane struke. Odabraćemo kvalitetno i u skladu sa našim mogućnostima".

Na pitanje o statusu Janisa Pejnersa i mogućem rastanku s njim, Mijailović je još jednom usmjerio odgovor ka stručnom štabu i saradnicima zaduženim za to.

"Što se tiče Pejnersa, struka će takođe donijeti odluku, a na menadžmentu kluba je da obezbijedi finansije, da isplaćuje plate, što se i događa", dodao je Mijailović.

Upitan za status crno-bijelih u okviru ABA lige, kao i za nedavne kazne koje su izrečene Partizanu poslije derbija i Megi poslije meča protiv crno-bijelih, predsjednik kluba iz Humske rekao je da "mora da postoji respekt, a ne kaznena mjera koja stalno ide ka Partizanu".

"Partizanu se mjeri svaka sitnica i svaki korak, a ostali mogu da provuku vozove i da osvajaju ABA lige na nekorektan i na nesportski način, a da poslije toga insistiraju da ne treba da budu kažnjeni najstrožim kaznama. ABA liga mora da bude pravedna prema svim klubovima. Prije svega mora da ima poštovanja prema Partizanu, jer on donosi daleko najveću popularnost. Ljudi koji su navikli da svoje ciljeve ostvaruju na drugačiji način, a ne kako mi to radimo, kada nemaju gdje, onda počnu da prijete i ruše sistem. Mi to nećemo tako raditi dok sam na čelu kluba. Nikad se ništa ne može postići obračunima i raspravama", dodao je Mijailović.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC