• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slukas razgalio žuto-plavi Istanbul, ali je uslijedio hladan tuš!

Autor mondo.rs

"Clutch" trojkom iz ugla, dok je vrijeme isticalo, Abisi je nanio Obradovićevom timu treći uzastopni poraz u Evroligi.

 Fenerbahce-Zenit-81-84-Slukas-za-izjednacenje-Albisi-za-pobjedu-VIDEO Izvor: MN PRESS

Kostas Slukas digao se na trojku preko dvojice iz ugla i pogodio dno mrežice za izjednačenje pred 8.200 oduševljenih navijača na tribinama.

Ispostavilo se da je Grk "prerano" pogodio.

Đoan Plaza zatražio je tajm-aut čim je vidio da lopta prolazi kroz mrežicu i, svjestan da je ostalo još šest sekundi, nacrtao sjajan specijal koji je njegov tim pretvorio u treći uzastopni poraz Fenerbahčea u Evroligi.

Možda će vas zanimati

Bila je to treća pobjeda ekipe iz Sankt Peterburga na strani ove sezone.

Gustavo Ajon ponovo je lako dobio "mismeč" sa Nikolom Kalinićem u reketu, ali je ovog puta odigrao izlazni pas za Endrjua Abisija, koji je iz ugla terena - "usamljen kao duh" - pogodio četvrtu trojku na meču i riješio stvar: Fenerbahče - Zenit 81:84 (22:18, 21:20, 16:22, 22:24).

U prethodna dva kola, ekipa Željka Obradovića izgubila je od Panatinaikosa u gostima (81:78) i Efesa kod kuće (73:81), pa je sa skorom 5-10 ostala poziciju iza Crvene zvezde na tabeli Evrolige.

Fener je proveo u blagom vođstvu veći dio utakmice, u drugoj četvrtini imao i 11 razlike (38:27), ali se gosti nisu predavali, pa su do poluvremena smanjili na pet, sredinom treće četvrtine stigli do izjednačenja (52:52), a potom i do poena prednosti pred start poslednje deonice (59:60).

U njoj, uz pokretljivu odbranu Obradovićevog tima i mnogo preuzimanja, domaćin je stigao do 70:64 i činilo se da će - iako je odigrao još jednu "ružnu" utakmicu - Fenerbahče zabilježiti pobjedu.

Tako nije mislio Tim Abromaitis, koji je trojkom za 70:67 pokrenuo ekipu Zenita, priključio se Ajon poenima iz reketa, pa Dmitri Hvostov prvom trojkom na meču za izjednačenje 72:72, nakon čega je Ajon vezanim poenima "na tabli" najavio da će biti veliki problem za Obradovića u posljednja tri minuta.

Evroliga
Izvor: YouTube

Ruski tim predvodili su Mateuš Ponitka sa 16 poena i osam asistencija i Gustavo Ajon i Endru Abisi sa po 12 poena. Evgenij Voronov u pobedi je učestvovao sa 11 poena, a Tim Abromaitis sa 10 poena i sedam skokova. U ekipi Fenerbahčea najefikasniji je bio Žofri Lovernj sa 18 poena, Nikola Kalinić postigao je 16, a Kostas Slukas 13 poena i šest asistencija.

Stvari su definitivno krenule nizbrdo kada je Derik Vilijams na 77:78 promašio čist zicer pod košem, ali uspio da dohvati loptu i iznudi faul, pa se samo polovično popravi. U napadu koji je uslijedio, Zenit je lako obezbedio Ajonu nove poene pod obručem protiv znatno nižeg Kalinića, a kada je Luiđi Datome "iz tajm-auta" obezbijedio sebi naskok na liniji penala i čist šut za izjednačenje - malo ko u dvorani očekivao je promašaj.

Italijan nije pogodio ono što je nekad za njega bila rutina, pa je Plazin tim imao deset sekundi da riješi meč. Abromaitis je poslat na liniju penala, odakle je ubacio samo jedno bacanje, pa je na osam sekundi prije posljednje sirene Obradović dobio "ekstra" napad za izjednačenje i produžetak.

Slukas je za šut van balansa iz ugla, preko dvojice čuvara, potrošio samo dvije sekunde i izjednačio na 81:81 dovoljno "rano" za još jedan minut odmora i novi "specijal" na drugoj strani, koji su gosti rutinski odigrali za Abisija i poradovali se njegovom 12. poenu na meču za 81:84.

Rezultati 15. kola:

četvrtak

Fenerbahče - Zenit 81:84

Makabi - Panatinaikos 88:79

Milano - Valensija 78:71

Baskonija - Real Madrid 55:77

petak

Himki - Žalgiris 18.00

Anadolu Efes - CSKA Moskva 18.30

Crvena zvezda - Olimpijakos 19.00

Bajern - Barselona 20.30

ASVEL - Alba Berlin 20.45

Tabela: Efes 12-2, Real 12-3, Barselona 11-3, Makabi 11-4, CSKA 9-5, Panatinaikos 9-6, Milano 8-7, Himki 7-7, Olimpijakos 6-8, Bajern 6-8, Lion 6-8, Valensija 6-9, Baskonija 6-9, Crvena zvezda 5-9, Fenerbahče 5-10, Alba 4-10, Zenit 4-11, Žalgiris 3-11.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC