• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ništa od osvete! Efes ispustio pobedu protiv CSKA na svom terenu

Autor mondo.rs

Evropski prvak bio je bolji u dramatičnoj završnici

 Ništa od osvete! Efes ispustio pobedu protiv CSKA na svom terenu Izvor: MN PRESS

Efes je dočekao evropskog prvaka sa željom da se revanšira za poraz u finalu "fajnal fora" Evrolige, ali je u poslednjim sekundama utakmice propustio priliku za to.

Na kraju, CSKA je u dramatičnom meču odneo pobedu 81:80 (23:22, 20:25, 16:19, 22:14).

Sada su na vrhu tabele Real Madrid i Efes sa po 12 pobeda. Barselona i Makabi imaju po 11, a CSKA 10.

CSKA je prvi poveo, ali je Efes ubrzo preokrenuo i vodio je do pred sam kraj meča. Imao je tim iz Istanbula u nekoliko navrata između šest i osam poena prednosti, a u trećoj četvrtini posle koša Tibora Plajsa i 11 - 66:55.

Ali, evropski šampion se nije predavao, na kraju treće i na početku četvrte četvrtine je napravio seriju od 9:0 i prišao na samo dva poena zaostatka. Efes je čuvao i na momente povećavao prednost, ali sjajni Majk Džejms je zatrpavao koš turskog tima i posle jedne njegove trojke je izjednačio na 74:74.

Onda je pogodio i Hajns za prvo vođstvo CSKA još iz prve četvrtine. To je Amerikancu bio osmi pogodak iz devet pokušaja. U preostala tri i po minuta viđena je velika drama na parketu "Sinana Erdema".

Posle serije promašaja na obe strane i 70 sekundi igre bez promene rezultata, Simon pogađa svoju četvrtu trojku iz četvrtog pokušaja i vraća prednost Efesu, na šta je odgovorio Džejms, a onda Larkin za pravu rezultatsku "klackalicu".

E, onda je nastala prava drama. Prvo je Johanes Fojtman pogodio samo jedno bacanje za izjednačenje 79:79, a onda je na drugoj strani Plajs takođe promašio jedno bacanje za vođstvo od 80:79, 37 sekundi pre kraja.

Tada je Itudis pozvao tajm-aut i posle skoro celog napada Džejms pogađa koš za minimalnu prednost 81:80. Imao je Efes 17 sekundi za napad, ali je Šejn Larkin promašio šut.

Goste je predvodio fenomenalni Majk Džejms sa 28 poena, šutom za dva od 5/5, a za tri 5/7, uz tri pogođena slobodna bacanja od pokušana četiri. On je uz sve to imao i šest skokova i četiri asistencije i ukupni indeks korisnosti od 36! Džejms je pobedu proslavio tako što je po isteku vremena pogodio koš sa svog kraja terena!


Njemu je pomogao Kajl Hajns sa 16 poena i šest skokova, kao i Fojtman sa 15.

Efes je predvodio Simon sa 21 poenom i pet skokova, dok je Larkin utakmicu završio sa 18 poena. Vasilije Micić igrao je skoro 22 minuta, ali je imao slab učinak od samo dva poena, uz tri asistencije.

Pre toga je Himki pobedio nesrećni Žalgiris sa 83:74, a tim je do trijumfa predvodio sjajni Stefan Jović sa 25 poena, uz samo jedan koš iz igre. Pre toga je doterao do 22 poena bez promašaja.

Rezultati:

Himki - Žalgiris 83:74
Efes - CSKA 80:81
Crvena zvezda - Olimpijakos 88:81
Bajern - Barselona 67:77
Asvel - Alba 93:81

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC