• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić o odluci Zvezde: Bolje odigrati za par dana, pričao sam sa Čovićem

Autor mondo.rs

Predsjednik na gostovanju Radio-televiziji Srbije govorio i o neodigranoj utakmici šampiona Crne Gore i Srbije u košarci.

Kraj 2019. godine u regionalnoj ligi u košarci obilježiće, nažalost, otkazivanje utakmice Budućnost - Crvena zvezda.

Tačnije, srpski i "jadranski" šampion nije otputovao u Podgoricu, uz objašnjenje da je tako odlučio slijedeći bezbjednosne procjene domaćih državnih organa, a sve nakon povećane tenzije u Crnoj Gori poslije usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

Možda će vas zanimati

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je gostujući na Radio-televiziji Srbije da je ta odluka crveno-bijelih možda bolja nego da je meč odigran u trenutnim napetostima.

"Bio sam zaista minimalno u toku oko svega, ali možda je bolje odigrati tu utakmicu za tri ili sedam dana nego da napravimo neku grešku i da se dogodi nešto loše", rekao je on.

Na pitanje da li je Zvezda donijela pametnu odluku, Vučić je izjavio da je razgovarao sa prvim čovjekom crveno-bijelih i otkrio šta mu je rekao.

"Nebojša Čović se konsultovao sa predstavnicima više državnih organa, jednom sam pričao sa njim, rekao sam mu da mislim da će oni sve da urade da to bude organizovano na najbolji način, ali da je nemoguće da mi garantujemo bilo šta. Naravno, zbog tenzija i zbog svega, nadležni organi Bezbjednosno-informativne agencije dali su svoje procjene, pa to nije pitanje za mene, već za državu", rekao je predsjednik i dodao:

"Mislim da je važno da se stvari smiruju, a ne da se tenzije podižu".

Predsjednik Zvezde Nebojša Čović rekao je u ponedeljak na vanrednoj konferenciji za novinare da crveno-bijeli "nisu htjeli da preuzimaju odgovornost za nešto što može da se dogodi" i da su u skladu sa tim ostavili ekipu u Beogradu.

Za to vrijeme, na terenu podgoričke hale "Morača" igrači Budućnosti izašli su na parket i bili jedini tim na njemu, što najavljuje da će meč biti registrovan rezultatom 20:0. "Vidjećemo šta će biti", rekao je Čović o tome.

Pogledajte izjavu predsjednika Zvezde na konferenciji za novinare.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC