• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Komesar takmičenja KS BiH: Prvenstvo nije prekinuto!

Autor mondo.ba

Komesar za takmičenje Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Siniša Jakovljević demantovao je da je prvenstvo BiH prekinuto!

 Siniša Jakovljević: Košarkaška liga BiH nije prekinuta Izvor: Anadolija/Kemal Zorlak

U dopisu koji je objavljen u sarajevskim medijima, Jakovljević se oglasio u vezi sa odlukom generalnog sekretara KS BiH Amera Čolana o prekidu košarkaške Lige 12.

Istakao je da propozicije takmičenja, samim tim i termina odigravanja mečeva, donosi komesar i da je odgovoran jedino organu koji ga je imenovao, a to je Upravni odbor KS BiH.

Možda će vas zanimati

 "Propozicije takmičenja ni u jednom svom članu ne govore niti određuju bilo kakvu nadležnost Kancelariji KS BiH niti generalnom sekretaru nad vođenjem takmičenja. Za vođenje takmičenje je odgovoran komesar takmičenja. UO KS BiH je jedini organ koji može donijeti odluku o prekidu prvenstva. To pravo nije dato niti komesaru niti generalnom sekretaru", navedeno je u Jakovljevićevom saopštenju.

Kako se navodi, u kontekstu problema koji su nastali u vezi sa zakazivanjem termina utakmice KK Igokea - KK Spars RealWay, Jakovljević je koristio svoja ovlaštenja navedena u Čl. 5. Propozicija.

"G. Čolan intenzivno se umiješao u moj rad u vezi navedene utakmice, vršeći pritisak na mene da otkažem utakmicu. Nakon što ja na to nisam pristao jer nemam utemeljenje u propozicijama takmičenja niti kalendaru takmičenja, ja sam donio svoje odluke o kojima su svi učesnici prvenstva istovremeno bili upoznati putem Biltena i Nominacija. Dok se nije pojavio problem sa neprihvatanjem termina za odigravanje navedene utakmice od strane KK Spars RealWay, g. Čolan se nije uključivao u moje tekuće obaveze.

U međuvremenu, zbog pritisaka koje na mene i dalje vršio g. Čolan, zatražio sam tumačenje Čl. 5. propozicija od UO KS BiH, koristeći instrument koji je predviđen u Čl. 69. propozicija. Takođe, budući da mi je g. Čolan stavio na uvid Odluku 651/19 od 27.8.2019. od UO KS BiH 13.1.2020. sam zatražio sam tumačenje i tog dokumenta i njegovu povezanost sa mojim obavezama i odgovornostima u vođenju takmičenja. Budući da se radi o vrlo kratkom vremenu, nije bilo realno da takvo tumačenje iz UO KS BiH stigne do ovog trenutka.

Prema mom najboljem znanju nisam učinio nikakvo kršenje propozicija prvenstva BiH. G. Čolan ni u kom slučaju nije osoba koja ima pravo na tumačenje propozicija.

Budući da su prava na organizaciju i vođenje takmičenja u nadležnosti Komesara takmičenja, te da ja nisam dobio nalog od UO KS BiH da prekinem takmičenje, obavještavam vas o sljedećem:

1. Nadležnost za vođenje Prvenstva BiH i donošenje odluka u vezi sa takmičenjem je isključivo na Komesaru takmičenja

2. Prvenstvo nije prekinuto jer o tome nije donesena odluka UO KS BiH

3. Sve moje odluke ostaju na snazi dok u eventualnom drugostepenom postupku nadležni organi KS BiH ne odluče drugačije", zaključak je saopštenja komesara prvenstva BiH.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC