• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blažič napušta ABA, pa uskoro ponovo igra protiv Partizana?

Autor mondo.rs

Košarkaš Cedevita Olimpije bi mogao da se preseli u Italiju tokom ove sezone i da pojača Virtus, ekipu koja ima velike planove u Evrokupu.

 Evrokup-top16-Virtus-Bolonja-Aleksandar-Djordjevic-Cedevita-Olimpija-Jaka-Blazic Izvor: MN PRESS

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde mogao bi da pojača ekipu na čijoj klupi sedi Aleksandar Đorđević. Po informacijama koje su večeras stigle iz Italije, Virtus želi Blažiča u svojim redovima.

Partizanov rival u Top16 fazi Evrokupa spreman je da u svoje redove dovede Slovenca, mada taj posao neće biti lako izvesti. Cedevita Olimpija se nalazi namestu koje vodi u doigravanje regionalnog takmičenja, a Blažič je jedan od važnijih igrača u timu.

Možda će vas zanimati

Ono što bi moglo da ih poremeti je njegova izlazna klauzula. Jaka je u svoj ugovor ubacio i neke elemente koji bi sada mogli da postanu aktivni. Priča se da slovenački reprezentativac može da napusti klub u slučaju da stigne ponuda iz Evrolige, ali se ne zna da li tako nešto postoji i za Evrokup timove.

Ukoliko ne postoji, Virtus i Cedevita Olimpija će morati da sednu za pregovarački sto. Da bi dobili pojačanje za drugi deo sezone, ljudi iz Bolonje će biti prinđeni da pronađu neko rešenje koje će zadovoljiti tim iz Ljubljane.

Slovenac je ove sezone odigrao 15 mečeva u ABA ligi, a na prosečno 28 minuta na parketu je upisivao 14.1 poen, 5.3 skoka i 2.7 asistencije. Najbolju partiju je imao protiv Mege, kada je ubacio 33 poena, uz indeks 48, a 30 poena je ubacio Igokei još na početku sezone.


Članovi Virtusa su već Aleksandar Đorđević, doskorašnji selektor Srbije, Miloš Teodosić, Stefan Marković i Stefan Nikolić. Uskoro bi mogao da ih pojača i momak koji je nekoliko godina svoje karijer eproveo u Beogradu.

Zanimljivo, Virtus i Cedevita Olimpija, tim koji želi blažiča i tim u kom on igra, su poslednje dve ekipe sa kojima se sastao Partizan. Crno-beli su trijumfovali na oba meča, prvo ubedljivo protiv italijanskog predstavnika, a zatim trojkom u poslednjoj sekundi Jaramaza protiv Slovenaca.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC