• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta čeka Zvezdu u Areni: Šakota uporedio Žalgiris sa Fenerom (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Crveno-beli spremni za važan evroligaški meč u Beogradu. Dragan Šakota detaljno predstavio narednog rivala.

 Crvena-zvezda-Zalgiris-najava-Dragan-Sakota-Evroliga-Sport-klub-prenos Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda ušla je ove zime u odličan evroligaški ritam i u njemu želi da ostane. A, to neće biti lako.

Ekipa Dragana Šakote u sredu u 19 časova igra protiv Žalgirisa, litvanskog prvaka koga je savladala u tesnom meču u Kaunasu u prvom delu sezone.

Možda će vas zanimati

Taj duel bio je prekretnica za šampiona Srbije i "Jadrana", pa je uključujući tu utakmicu ostvario sedam trijumfa u prethodnih devet kola regionalnog takmičenja.


Uspesima u nizu, Zvezda se popela na osmo mesto tabele, izjednačila broj pobeda i poraza (9-9) i sada u komfornijoj situaciji dočekuje utakmicu protiv ekipe legendarnog Šarunasa Jasikevičijusa.

Međutim, poznato je da crveno-beli imaju i probleme koji nisu "sitni".

Glavni igrač ekipe, plejmejker Lorenzo Braun, obnovio je u petak povredu skočnog zgloba protiv Asvela i zbog toga je juče (ponedeljak) igrao samo nekoliko minuta protiv Mege. Ipak, očekuje se da on bude spreman, za razliku od Marka Jagodić Kuridže i Dejana Davidovca, koji sigurno neće nastupiti zbog povreda.

"Na svakoj utakmici se ponešto desi i to nam malo kvari atmosferu, ali u svakom slučaju, sad smo ušli u ritam utakmica na svaka dva dana", izjavio je Šakota u utorak, uoči treninga crveno-belih u Štark areni.

Analizirajući Žalgiris, iskusni trener podsetio je da je litvanski predstavnik vezao dve pobede do susreta sa Realom u prošlom kolu. U tim dobrim partijama (protiv Bajerna u gostima i Makabija kod kuće) on je uočio očigledno bolju formu "Šarasovog" tima.

"Žalgiris je tim koji se diže. Na početku lige važili su za favorite za najviši plasman i tako su pravili ekipu. Nije im bio dobar početak, ali vidim da se forma vraća, dobili su poslednje dve utakmice od tri... Za mene sada predstavljaju ozbiljnijeg protivnika nego što su bili u našem prethodnom susretu".

Upitan da približi javnosti igru Litvanaca, Šakota je uporedio narednog rivala sa prethodnim.

"Mogu da ih poredim sa poslednjom ekipom protiv koje smo igrali, Asvelom. Fizički, to je jedna od najčvršćih ekipa, ne bazira igru na talentu i improvizaciji, već na organizovanoj igri. Imaju vrhunskog trenera, koji koristi maksimum svakog igrača i ima igru za svakog. Toliko setova i minijatura ima samo možda Fenerbahče".

"Bacajući pogled" ka tribinama, Šakota je govorio i o velikom interesovanju navijača za utakmice u Evroligi.

"Euforija je pogrešno razmišljanje. Dobro je da postoji interesovanje, ali mi ćemo kontrolisati svoje emocije. Nije to prva utakmica, odigrano je mnogo mečeva, ušli smo u ritam u kom praktično za dan ne možeš ni da objasniš koliko je nešto bitno ili nije. Oni prave selekcije, mi dajemo uputstva i mislim da je to iskontrolisano".

Takođe, govorio je i o povređenim igračima. 

"Marko (Jagodić Kuridža) sigurno neće biti u sastavu, za Davidovca bi bilo dobro da ga ne stavimo u tim, da bi se pripremio za sledeću utakmicu, a Lorenzo bi trebalo da igra. Povređen je, juče smo ga poštedeli, ali videćemo. Što se tiče Filipa, on je odavno u problemu i bolje je da mu ostane više vremena", rekao je Šakota.

Duel Zvezde i Žalgirisa počeće u 19 časova i označiće početak "duplog" programa Evrolige za crveno-bele.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC