• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Šaras" o Zvezdi: U naletu su! Nisu kreativni, ali pobjeđuju

Autor mondo.rs

Litvanski stručnjak naglasio da su crveno-bijeli čvrst tim, da zavise od igre bekova, ali i da im je Vladimir Štimac donio dodatni kvalitet u reketu.

 Sarunas-Jasikevicijus-Crvena-zvezda Izvor: MN PRESS

Legenda evropske i svjetske košarke Šarunas Jasikevičijus (43) prvi put će dovesti Žalgiris u Štark arenu od pretprošle godine i učešća na Fajnal-foru Evrolige.

Šampion Litvanije dolazi u utorak u glavni grad Srbije, na utakmicu protiv Crvene zvezde (srijeda, 19 časova), koja će imati veliki značaj za oba tima.

Možda će vas zanimati

Crveno-bijeli (9-9) ulaze u nju sa nizom od četiri pobjede u najjačem takmičenju, dok je Žalgiris (5-13) trijumfovao u dva od prethodna tri susreta, uz poraz protiv Reala u prethodnom kolu.

Domaćin će igrati za još aktivnije učešće u trci za Top 8, a gost će na Novom Beogradu tražiti put da pobegne sa začelja tabele. Njihov prethodni duel ove sezone završen je dramatičnom pobjedom Zvezde, koja je donijela crveno-bijelima i zaokret poslije loše serije.

Žalgiris želi da se revanšira srpskom i regionalnom šampionu.

"Zvezda je veoma snažan tim, koji igra fizički još čvršće kod kuće. Veoma zavise od svojih bekova, a ojačali su tim sa Panterom i Štimcem. Crvena zvezda je trenutno u naletu. Uvijek je teško igrati u Beogradu, a sada neće biti lakše", rekao je Jasikevičijus u najavi meča.

Prema njegovom mišljenju, pojačanja koja su stigla u Zvezdu tokom sezone (Jagodić Kuridža, Štimac i Panter) donijeli su dodatni kvalitet timu Dragana Šakote.

"Panter je dodao poene i moramo da ga zaustavimo. Štimac je ojačao reket i stvorio još jednu opciju na niskom postu. Odlično se uklopio u tim".

Na konstataciju litvanskog novinara da je Zvezda dobila mnogo utakmica u posljednjim momentima, Jasikevičijus je rekao da srpski tim ne igra lepršavo, ali da i pored toga uspijeva da trijumfuje.

"Pogađaju šuteve na kraju utakmica. Ne možete da kažete da imaju mnogo kreativnosti, ali nalaze način da pobjeđuju i to je najvažnije u ovom sportu".

Jasikevijčijus je kao glavne napadačke opcije crveno-bijelih akcentovao Bilija Berona i Lorenza Brauna i najavio da će odbrana od američkog tandema biti prioritetna za njegov tim.

Žalgiris je u utorak ujutru trenirao u svojoj dvorani u Kaunasu, a onda je krenuo za Beograd, gdje će u utorak upoznati obruče Štark arene i pripremati se za ono glavno - početak "duplog" evroligaškog programa pred crveno-bijelim tribinama.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC