• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda dugo čekala i dočekala: Kad je Stratos na terenu - ne brini!

Autor mondo.rs

Grčki veteran u utakmici protiv Panatinaikosa pokazao koliko znači ekipi - pogotovo kada ne ide.

 Zvezda dugo čekala i dočekala: Kad je Stratos na terenu - ne brini! Izvor: MN PRESS

Posle tri meseca čekanja, Dragan Šakota, ostatak Zvezdinog tima i navijači mogu da odahnu - Stratos Perperoglu je ponovo spreman.

Grčki veteran operisao je koleno u novembru, pa se strpljivo oporavljao, a onda trener crveno-belih nije hteo da rizikuje i da ga požuruje, Birao je kada da mu pruži šansu i uradio je to u sredu, protiv Panatinaikosa.

Možda će vas zanimati

A, Perperoglu je brzo pokazao koliko ekipa dobija kada je on na terenu, praktično u svim segmentima. 

Trostruki šampion Evrolige odigrao je 17 minuta protiv tima sa kojim je dva puta osvajao Evropu i sa 12 ubačenih poena "oživeo" Crvenu zvezdu kada se činilo da Atinjani idu ka mirnoj pobedi.

Pogađao je iz reketa, sa distance, a četiri minuta pre kraja dao je trojku za izjednačenje (65:65), kojom je potpuno "otvorio" utakmicu i dokazao svima u hali da je ponovo spreman.

Kao i da Zvezda ponovo ima igrača koji joj daje dodatni, siguran kvalitet sa krilne pozicije.

"Nisam hteo da u derbiju reskiram sa njim, ali danas jesam i pokazao je klasu. On nije igrač u svojim najboljim godinama, ali ima ličnost, karakter i to je u ovom trenutku bilo dovoljno", rekao je Šakota o jednom od ljubimaca navijača.

Perperoglu je u razgovoru sa novinarima bio uobičajeno tih i uzdržan nakon svoje praktično prve utakmice od još od početka novembra.

"Dobar je osećaj biti sa saigračima. Da raspored nije bio ovakav, verovatno bih mogao da igram ranije, ali u timu su hteli da se pobrinu da sve prođe najbolje. Još nisam 100 odsto, nadam se da ću kroz utakmice opet uhvatiti ritam. Teško je to uraditi bez normalnih treninga, u ovakvom rasporedu", izjavio je on.

Grčki veteran nije hteo da prihvata pohvale posle svoje jako dobre igre.

"Samo sam hteo da pomognem ekipi da pobedimo. Igrali smo pre dva dana, malo je ponestalo energije, pa je bilo logično da donesem malo veću energiju. Duga je sezona i svi su nam potrebni".

Pobeda protiv Panatinaikosa bila je i oproštaj Crvene zvezde od Begrada do daljeg, jer u glavnom gradu neće igrati utakmicu Evrolige do 21. februara i duela protiv CSKA, a u ABA ligi će zaigrati u "Pioniru" tek 1. marta, protiv Cedevite Olimpije.

Zato je Šakota uoči puta u Rusiju, na meč protiv Himkija, rekao da će mu biti potrebni svi raspoloživi igrači. A povratak sa puta neće biti tako blizu, jer će ekipa iz Moskve otići pravo u Bar na meč protiv Mornara (ponedeljak), a zatim će se u Beogradu zadržati samo dan uoči odlaska u Niš, na Kup Radivoja Koraća.

Ta putešestvija i sve što donosi pašće mnogo lakše Šakoti i ekipi dok uz sebe budu imali takvog igrača.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC