• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši "basketaš" se vratio u NBA poslije 7 godina: I sam prestao da vjeruje

Autor mondo.rs

Sjećate se Parga? Bio je odličan u Makabiju, potom lutao Evropom i Kinom, jedno vrijeme nastupao u "Big 3" takmičenju NBA veterana u basketu "3 na 3", a onda dobio poziv koji se ne odbija.

 Dzeremi-Pargo-eks-Makabi-CSKA-potpisao-za-Golden-Stejt-Voriorse Izvor: Guliver, Jason Miller/Getty Images North America

Kao igrač Makabija u svojoj drugoj sezoni u Izraelu, a prvoj u Tel Avivu, Džeremi Pargo bio je izabran u drugi tim Evrolige u sezoni 2010/11 i "zaobilaznim" putem stigao do NBA lige.

Igre u "Ponosu Izraela" donijele su mu 44 nastupa za Memfis Grizlise, 25 za Klivlend Kavalirse i još 14 za Filadelfija Seventisikserse, koji su ga otkazom u martu 2013. natjerale na povratak u Evropu.

Možda će vas zanimati

Bek šuter iz Čikaga u narednih šest godina i 11 mjeseci nastupao je za CSKA Moskvu, ponovo Makabi, igrao u Kini, Italiji, ponovo Kini, pa još jednom za Makabi, sve dok se prošlog ljeta nije izborio za mjesto u razvojnom timu Golden Stejt Voriorsa - Santa Kruz Voriorsima.

U međuvremenu, čak, bavio se basketom "3 na 3" i zajedno sa brojnim NBA veteranima igrao "Big 3" ligu, gdje je moglo solidno da se zaradi.

Igrom sudbine, danas je bio pozvan u San Francisko da skoro sedam godina od posljednje NBA utakmice potpiše kratkoročni ugovor sa posrnulim Voriorsima, koji pokušavaju da privedu kraju sezonu za zaborav i, usput, započnu rekonstrukciju tima trejdom kojim je D'Anđelo Rasel poslat u Minesota Timbervulvse.

Dan nakon završetka roka za trejdove u ligi, Pargo je u 34. godini dobio desetodnevni ugovor od trenera Stiva Kera, poslije čega će biti odlučeno da li nastavlja kao Golden Stejt ili Santa Kruz "ratnik"!

Bez povrijeđenih Kleja Tompsona i Stefena Karija, jedno vrijeme i bez Drajmonda Grina, petostruki uzastopni finalisti NBA lige bili su primorani na "tankovanje" ove sezone, pa Ol-star pauzu dočekuju sa najgorim skorom u obe konferencije, 12-40.

Kakva je Pargova uloga u svemu, vidjećemo...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC