• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Braaavo: Košarkašice Srbije idu na Olimpijske igre!!!

Autor mondo.rs

Reprezentacija Srbije će braniti medalju iz Rija, a što ne bi napali i bolji rezultat od bronze? Djevojke, srećno!

 Košarkašice Srbije idu na Olimpijske igre Izvor: MN PRESS

Broj srpskih sportista i sportistkinja koji će predstavljati u Tokiju 2020. godine povećao se na 62!

Najnoviji putnici su košarkašice Srbije koje su pobjedom nad Nigerijom na kvalifikacionom turniru u Beogradu praktično obezbijedile plasman na Olimpijske igre, drugi uzastopni, s tim da u teoriji još moramo da sačekamo da Amerikanke slave protiv Mozambika.

Možda će vas zanimati

Odnosno, konačna potvrda će uslijediti u ponedjeljak poslije meča srpskog tima protiv Mozambika koji ne smije da izgubi ogromnom razlikom, ali kako igraju "orlice" - zaista nema straha.

SRBIJA - NIGERIJA 70:64 (21:22, 22:12, 16:12, 11:18)


Srpske košarkašice su samo na početku meča protiv Nigerije odigrala bojažljivo, dok su Afrikanke imale odličan procenat šuta, međutim kada su se "oslobodile" - lako su došle do dvocifrene prednosti koju su samo u posljednjoj četvrtini stavile "na kocku".

Srpska reprezentacija bila je bez poena četiri i po minuta, Nigerija je stigla na šest poena razlike, ali "hladan tuš" isporučila je Sonja Vasić trojkom u posljednjoj sekundi napada.

Izvor: MN PRESS

Dugo smo čekali da srpske košarkašice stignu na OI. Jugoslovenke su istorijskim pogotkom Anđelije Arbutine protiv Australije izborile finale Igara u Seulu 1988, u kojem su kasnije poražene od SAD. Nakon Južne Koreje uslijedile su decenije posta. Nije ih bilo sve do 2016. Osvojenim zlatom na Evropskom prvenstvu u Budimpešti 2015. (prvim za Srbiju i žensku košarku na ovim prostorima uopšte), "orlice" su izborile pravo igranja na OI u Riju. I nisu se obrukale…U borbi za bronzu, Srpkinje su nadigrale Francusku i tako za godinu dana napravile još jedan istorijski podvig.

Vidjeli smo još jedan "trzaj" afričke selekcije, ali nedovoljan za preokret.

Upravo je Vasić, eks Petrović, predvodila srpsku ekipu sa 21 poenom i sedam skokova, dok je još jednom maestralna bila Jelena Bruks sa 17 poena uz četiri skoka i pet asistencija. Dvocifrena je bila i Ana Dabović sa 11 poena.

Kod Nigerije su prednjačile Ezine Kalu sa 20 poena i Promis Amukamara sa 15, međutim to nije bilo dovoljno za pobjedu. Uprkos porazu i Nigerijke će najvjerovatnije na Olimpijske igre.

Razlog za to je što je FIBA odlučila da i reprezentacije koje su već izborile plasman na OI - svejedno učestvuju na kvalifikacionom turniru (!?) - tako da paradoksalno iz ove grupe dalje prolaze dvije selekcije uz već plasirane Amerikanke.

Mnogo "tjesnija" borba biće u muškim kvalifikacijama za Tokio 2020, a nadamo se da će podjednako uspješni biti i srpskikošarkaši.

Podsjetimo, muški kvalifikacioni turnir u Beogradu igra se od 26. do 29. juna. Ovo su rivali Srbije!

Izvor: MN PRESS

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC