• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan poslije DEVET godina može da završi kao prvi u ABA ligi!

Autor mondo.rs

Da li će crno-bijeli uspjeti da regularni dio sezone okončaju kao prvoplasirani? Poslije trijumfa protiv Budućnosti sve je izvjesniji takav scenario kakav nisu osjetili od 2011. godine.

 Partizan poslije devet godina prvi u ABA ligi? Izvor: MN PRESS

Partizan je "zasjeo" na vrh ABA lige i ne planira da ga napusti!

Crno-bijeli su u nedjelju slavili u jednoj od najvažnijih utakmica dosadašnjeg dijela sezone protiv Budućnosti (87:82)- i tako su preuzeli "pol" poziciju na tabeli pred konačni rasplet u finalna tri kola na Jadranu.

Možda će vas zanimati

 Ekipa trenera Andree Trinkijerija sada ima skor od 15 pobjeda i četiri poraza, dok je Budućnost na 13-5, s tim da se čeka konačni rasplet oko utakmice protiv Zvezde na koju Beograđani nisu došli.

Do kraja regularnog dijela ABA lige "valjku" su preostali još mečevi sa Krkom i Cibonom u gostima, odnosno sa Megom kod kuće, a MONDO vam je već detaljno prošao kalkulacije o tome šta je Partizanu neophodno kako bi pred plej-of bio prvoplasiran.

To donosi prednost domaćeg terena u razigravanju za titulu, ali i lakšeg protivnika, makar je to tako na papiru - pošto im sljeduje četvrtoplasirani tim regularnog dijela sezone.

Zanimljivo je da Partizan još od sezone 2010/11 nije ušao u plej-of sa prvog mjesta!

U tom periodu od osam sezona, crno-bijeli čak nijednom nisu bili drugoplasirani. Po tri puta su regularni dio sezone završavali na trećem (11/12, 13/14 i 16/17) i četvrtom mjestu (12/13, 14/15 i 18/19), dok su dva puta bili van plej-ofa, na petoj poziciji (15/16 i 17/18).

Sezona u kojoj je Partizan bio prvoplasiran na krajnjoj tabeli ABA lige (10/11) - ujedno je bila i njihova pretposljednja šampionska na Jadranu.

U 26 kola ABA lige ostvarili su učinak od 18 pobjeda i osam poraza, ispred Olimpije i Krke sa pobjedom manje, odnosno četvrtoplasirane Budućnosti koju su pobijedili na fajnal-foru u Ljubljani (62:58), kada je još takav format bio na snazi na Jadranu.

Izvor: MN PRESS


U finalu su bili bolji od Olimpije (77:74) kada je ekipu predvodio Vlada Jovanović.

Tada je presudio ofanzivni skok Džejmsa Gista poslije kog je Partizan osvojio peti uzastopni prsten na Jadranu, a na toj utakmici za crno-bijele u rosteru su bili još Džerels, Kecman, Lučić, Milosavljević, Katić, Džavaji, Božić, Veseli, Bogdanović...

Vidjećemo da li će i ovoga puta prvo mjesto na Jadranu biti "talično" za Partizan na Jadranu, a vrijedi podsjetiti da su posljednju titulu (2012/13) osvojili uprkos četvrtoj poziciji pred plej-of.

Naravno, prije toga je potrebno i "odbraniti" prvo mjesto u posljednja tri kola.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC