• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veličković o povratku u reprezentaciju: Želja i čast bili su jači od umora

Autor Pavle Knežević

Najiskusniji igrač "orlova" se posle decenije vratio u nacionalni tim

 Reprezentacija-Srbija-kosarka-Novica-Velickovic-cast-i-zelja-jaci-od-umora Izvor: MN PRESS

Nije tajna da Novica Veličković ima problema sa kolenima i uopšte sa brojnim povredama koje su ga pratile kroz karijeru, ali sada kaže da mu nije uopšte žao što se ne odmara tokom reprezentativne pauze, već trenira i radi sa reprezentacijom Srbije.

Od poslednjeg nastupa u nacionalnom timu prošlo je 10 godina i sada se vratio za kvalifikacije Srbije za Evropsko prvenstvo 2021, pod novim selektorom, Igorom Kokoškovim.

Možda će vas zanimati

"Ima ljudi koji su bili i tada, igrača koji su bili tad. Za mene je velika čast i…podmladio sam se. Uživam u radu sa trenerima i saigračima, dosta je mladih, svi igraju po raznim ligama. Imam saigrača iz Partizana, a ovih četiri-pet dana je bilo stvarno uživanje", rekao je Veličković novinarima tokom otvorenog treninga reprezentacije.


On je rekao da je odmah prihvatio poziv stručnog štaba, da nije bilo ni malo razmišljanja, uprkos fizičkim naporima.

"Jedino sam se plašio napora, jer posle kupa nikad ne znaš kako ćeš završiti i u kakvom stanju ćeš biti, pogotovo ja. Imali su ovde razumevanja za mene. Odmah sam prihvatio, nisam uzimao 10 dana za razmišljanje", odgovara reprezentativac Srbije.

I? Posle potrošnje u kupu, u kakvom stanju su kolena i telo? Da li je možda bilo bolje da si odmarao?

"Imao sam veliku želju da ponovo budem u dresu reprezentacije i to je prevladalo. Realnim razmišljanjem, šta znam…Kad te drži adrenalin od kupa, dva-tri dana posle sve je super. Onda kad kreće da se sleže, onda kreće realno. Dobro mi je telo reagovalo, i kažem, imali su razumevanja za mene", odgovara Veličković.

Ove kvalifikacije dale su do sada brojna iznenađenja: Mađarska je pobedila Sloveniju, Holandija u gostima Tursku, Belgija je razbila Litvaniju…Imate li u glavi to kako prolaze favoriti sada?

"Od svih tih rezultata ispratio sam samo jedan, za Slovence. U suštini, naravno da imamo to u glavi. Koliko smo zajedno, četiri-pet dana, sve je ubrzano. Najbitnije je što smo protiv Finske pokazali energiju i borbenost, od toga mora da se krene na svakom meču. Sigurno stručni štab radi sve što treba da skautira Gruziju da dobijemo taj meč. Neće biti lako", objašnjava on.

"Ja kada sam igrao kvalifikacije, izgubili smo od Finske. Nema u kvalifikacijama lakog protivnika, ne sme niko da se potceni. To zna sigurno ceo tim. Neki momci su prvi put u reprezentaciji, svi imaju veliku želju. Na sastancima se priča da tu njihovu želju i možda tremu treba da prebace na agresivnost i angažovanost. Nema tu mnogo priče", završio je analizu Veličković.

On je najstariji igrač reprezentacije, da li su stariji igrači možda ključni kada je ovako ubrzan tempo?

"Ključni su treneri, iskreno. Treba prihvatiti sve informacije što brže možeš i igrači treba da su koncentrisani na te stvari. Stručni štab je odradio odličan posao. Znali smo sve šta treba da radimo i kako da radimo. Na njima je najveća zasluga da sve ide kako treba. Ovde imaš tri dana i sigurno nije lako postaviti sve, a u Finskoj je izgledalo sve lepo i tečno", rekao je Veličković.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC