• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Emocije i suze preplavile Stejpls Centar: Vanesa pričala o "tatinoj curici"

Autor mondo.rs

U Stejpls Centru održan je komemorativni skup "Slavlje života" u čast tragično nastradalih Kobija Brajanta i njegove kćerke i Đijane.

 Komemoracija-Kobi-Brajant Izvor: Tanjug, Marcio Jose Sanchez/AP

I tri Stejpls Centra bila bi premala da prime sve koji su željeli ovog ponedjeljka da prisustvuju javnom oproštaju od Kobija Brajanta i njegove kćerke Đijane, stradalih u helikopterskoj nesreći 26. januara u Los Anđelesu.

Za datum komemoracije izabran je 24.02.2020, koji je simbolično odabran u skladu sa brojevima koje su Kobi i Điđi Brajant nosili - "24" i "2", objavila je Kobijeva udovica Vanesa Brajant ranije na Instagramu.

Možda će vas zanimati

Komemoracija, koja je nazvana "Slavlje života", kasnila je pola sata. A onda je na pozornicu izašla svjetska muzička zvijezda Bijonse i uvodnim riječima, a kasnije i božanstvenim glasom izazvala poplavu emocija kod svakog od 20.000 prisutnih u Stejpls Centru, ali i miliona kraj tv ekrana.

"Ovdje sam jer volim Kobija", rekla je diva i zapjevala. Izabrala je dvije pjesme...

Poslije Bijonse preko velikog video bima pušteni su inserti iz Kobijeve karijere, a kadrove su pratile riječi pjesme "Memories", kao i citati najpoznatijih velikana NBA lige.


Džimi Kimel, poznati američki voditelj, komičar i dobar prijatelj porodice Brajant, jedva je od suza dolazio do riječi. Jecajući nabrojao je sve poginule u helikopterskoj nesreći.

Prvi redovi Stejpls Centra bili su preplavljeni aktivnim i bivšim košarkašima, glumcima, pjevačima i mnogim drugim ličnostima iz javnog života SAD.

Kobi Brajant.
Izvor: YouTube


Majka i supruga Vanesa Brajant plakala je sve vrijeme…

"Govoriću oboma, ali prvo o svojoj curici. Bila je 'tatina curica', ali me je voljela. Svako jutro i svako veče bi me poljubila. Bila je samouvjerena, odlična sportistkinja. U školi je čak dječacima pokazivala košarku. Bila je jako draga i slatka, uvijek se brinula da je porodica na okupu i da su svi dobro. Uvijek je htjela najbolje za nas. Znala je mandarinski, španski i imala je odlične ocjene", teško, kroz suze izgovarala je Vanesa.

"Nisam ga gledala kao slavnog košarkaša, nego kao svoga muža, najboljeg prijatelja. Uvijek se brinuo gde sam, ako me nema od prvog minuta na mom mjestu, na njegovim utakmicama. Volio je da trenira Điđi. Rekao je da ima sjajan pregled igre. Nažalost, njene sestre neće imati tu priliku, nažalost. Ipak, one ga i dalje zovu 'Dada'", nastavila je Vanesa.

Izvor: Tanjug, Marcio Jose Sanchez/AP


"Uvijek smo Kobi i ja pričali kako želimo da budemo 'kul' deka i baka. I on bi sigurno bio odličan deda. A sada neće moći svoje kćerke da vodi ni do oltara", završila je potresni govor supruga Vanesa Brajatn.

Poslije Vanese prisutnima se obratila slavna amerikča košarkašica Dajana Torasi, koji je upravo Kobi prozvao "bijela mamba".

"Svaki trening završim na Kobijev način. Svi smo naslijedili njegovu strast za košarkom, a naslijedila ju je i Điđi".

Dosta mlađa, ali ništa manje talentovana Sabrina Jonesku obratila se prisutnima: "Još uvijek mu pišem poruke, kao što je on meni poslije svake utakmice. Zadnje sam mu napisala: "Nedostaješ mi. Počivaj u miru". Nisam dobila odgovor, ali imam osjećaj kao da je još uvijek tu. Kao da će uzeti mobilni u ruke i odgovoriti mi".

Mjesto za klavirom zauzela je Ališa Kiz... Dvoranom je odjekivalo: "Kobi, Kobi..."

U Stejpls Centar ovom prilikom doneto je 35 hiljada crvenih ruža, postavljenih oko pozornice na centru terena. Sav prihod od ulaznica biće proslijeđen "Sportskoj fondaciji Mamba & Mambasita".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC