• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi problem u Zvezdi: Ekipa ide u Španiju, Šakota ostaje u Beogradu!

Autor Nebojša Marković

Glasine o zdravstvenom problemu trenera crveno-belih koje su se raširile gradom jutros, nažalost potvrđene su predveče uoči poslednjeg treninga šampiona Srbije pred put u Španiju.

 Dragan-Sakota-odlazi-iz-KK-Crvena-zvezda-zbog-zdravstvenog-stanja Izvor: MN PRESS

Glasine o problemu Dragana Šakote sa zdravljem koje su se raširile gradom jutros, potvrđene su nažalost u kasnim popodnevnim satima pred početak poslednjeg treninga košarkaša Crvene zvezde pred put u Vitoriju.

Trener neće otputovati sa ekipom na utakmicu sa Baskonijom u četvrtak uveče u "Buesi".

Možda će vas zanimati

"Imam upalu spoljnih vena leve noge, što je posledica ovih konstantnih putovanja. To je problem koji će se rešiti, ali privremena mera je da ne putujem sa ekipom u Baskoniju", izjavio je Šakota novinarima pred trening u utorak i dodao:


"Utakmicu će voditi Gavrilović. Mi smo zajednički sve pripremili. neće sve ovo mnogo uticati na ekipu".

2-4 Milan Tomić

5-6 Andrija Gavrilović

17-12 Dragan Šakota

Po informacijama do kojih je naš reporter došao na otvorenom treningu Crvene zvezde, Dragan Šakota će pauzirati 15-20 dana zbog ove upale. Crveno-beli bi u tom periodu trebalo da igraju protiv Baskonije, veoma važan meč sa Cedevita Olimpijom, kao i duplo kolo u Evroligi (Fenerbahče i Makabi).

U ovom trenutku nije poznato kako će zabrana ulaska u avion uticati na Šakotin učinak tokom drugog boravka na klupi crveno-belih započet pre 94 dana ohrabrujućom pobedom nad Mornarom u Beogradu, a trenutno opterećen vezanim porazima na gostovanju Mornaru u ABA ligi, reprizi finala Kupa od Partizana i, na kraju, CSKA u Evroligi.

Skor 67-godišnjeg Beograđanina u ovom trenutku iznosi 17-12 i može se razdeliti na respektabilnih 7-8 u evroligaškoj konkurenciji, jako važnih 8-3 u trci za plej-of pozicijama u regionalnoj ligi i naizgled pozitivnih 2-1 na završnom turniru Kupa, gde je taj jedan poraz značio i gubitak prvog trofeja u sezoni, koji je pripao najvećem rivalu.

Nekadašnji selektor Srbije i Crne Gore povratkom na Mali Kalemegdan posle nekompletne dve sezone u periodu od 2005. do 2007. godine nije samo promenio stil igre, već i takmičarski sastav ekipe kojoj je, formalno, bio treći trener ove sezone.

Sa dve pobede u šest utakmica na startu pod vođstvom osvajača dva trofeja iz sezone 2018/19, Milana Tomića, a potom punih 11 takmičarskih mečeva pod vođstvom njegovog asistenta Andrije Gavrilovića. crveno-beli zaleteli su se sa iskusnim stručnjakom do sedam uzastopnih pobeda - sve do trenutka kada je šampion Srbije trebalo da poentira u 48 sati košarke u "Areni" protiv gostiju sa začelja tabele Evrolige i formalno zakorači u plej-of grupu.

Dogodilo se sve suprotno, Žalgiris je bio bolji u 40, Alba u 45 minuta igre pred razočaranom zvezdaškom publikom, koja se od tada poradovala evroligaškom pobedom samo u utakmici sa Himkijem - jednoj u poslednjih sedam kola.

Izvor: MN PRESS


Iako su rezultatski dragocene pobede nad Igokeom u gostima i Partizanom kod kuće pred odlazak u Niš najavljivale drugačije rezultate u aktuelnom periodu, koji je obeležio i potpisivanje ugovora sa (ne)spremnim Kalinom Lukasom, za kog je Šakota rekao da "tvrdi kako je igrao košarku" i prebacivanje Ognjena Kuzmića i dugo "zamrznutog" Filipa Čovića u redove FMP Železnika, Crvena zvezda je zapravo izgubila i momentum i Kup i važnu utakmicu u Baru, pa je promena trenera odjednom ponovo postala tema u klubu i oko njega.

Dok se govorilo o tome ima li Šakota snage da obezbedi klubu povratak u Evroligu u konkurenciji Partizana i Budućnosti, ispostavilo se da su razlozi za eventualnu treću promenu na klupi ove sezone drugačije prirode.

U februaru 2018, Šakota je prihvatio poziv AEK-a da se vrati trenerskom poslu, što je završeno jednom od najboljih sezona u istoriji "trećeg kluba" iz Atine - pobedom nad Olimpijakosom za momentalni trijumf u Kupu Grčke, a potom je u vitrine dojučerašnjeg drugoligaša unet i trofej osvajača FIBA lige šampiona.

U decembru 2019, Šakota je prihvatio poziv Crvene zvezde da se vrati u rodni grad, ali...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC