• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽKK Orlovi: Zdravlje je najvažnije, ali zašto se žurilo sa odlukom?!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Najvažnije je zdravlje ljudi, ali mislim da se požurilo sa odlukom i da je bilo vremena da se završi prvenstvo“, rekao je za MONDO predsjednik Orlova Luka Lugonja, poslije odluke KSBIH da titulu dodijeli Banovićima.

 ŽKK Orlovi - KSBIH požurio s odlukom Izvor: Anadolija/Kemal Zorlak

Košarkaški savez BIH u ponedjeljak je donio odluku da se Liga BIH u muškoj i ženskoj konkurenciji završi i titule šampiona dodijelio košarkašima Igokee, odnosno košarkašicama Banovića, kao prvoplasiranim ekipama na tabeli.

Dok je kod muškaraca situacija nešto „jasnija“ zbog dve pobjede više koje ima Igokea u odnosu na Široki, kod žena je skor isti 18-1, pa je odlučila koš-razlika, odnosno međusobni skor koji je na strani ekipe iz Banovića.

Možda će vas zanimati

U ŽKK Orlovi ne kriju razočaranje današnjom odlukom KSBIH, iako kako istiu shvataju ozbiljnost situacije kada je u pitanju pandemija koronavirusa.

"Tri kola nisu odigrana, ne znam zašto se ovoliko žurilo. Shvatamo situaciju sa koronavirusom, ali kao da se požurilo. Poštujemo odluku zbog svega, ali osjećam se kao da smo oštećeni", rekao je za MONDO Lugka Lugonja, predsjednik ŽKK Orlovi.

On je istakao da je zdravlje najbitnije, ali da je možda bilo vremena da se prvenstvo odigra, kada prođe ovaj teški period za građane BIH.

"Najvažnije je zdravlje i životi ljudi. Ne daj Bože da se nekom nešto desi. Ali ako ovo završi za 15-20 dana bilo je vremena da se prvenstvo završi. Međutim, nekako se požurilo. Mi se nismo žalili što smo išli u Banoviće bez najbolje igračice, igrali smo tada sa juniorima, na kraju zbog toga gubimo titulu...“, rekao je Lugonja.

Prvi čovjek Orlova posebno žali jer je klub bio vrlo blizu osvajanja šampionske titule.

"Najvažnije je zdravlje igračica, službenih lica i publike. Jedan ljudski život je vredniji od bilo čega. Međutim, ne mogu se oteti utisku da se požurilo. Nažalost spremali smo se za titulu, nikad bolja atmosfera nije bila u klubu, imali smo želju da im se revanširamo... Klub će se zvanično oglasiti i saopštenjem, ali lično ja sam iznenađen brzopletošću“, zaključio je Lugonja.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC