• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KSBIH prelomio: Igokea je šampion!

Autor mondo.ba

U ženskoj konkurenciji titula pripada ŽRK Banovići.

 KSBIH - Prvenstvo završeno šampioni Igokea i Banovići Izvor: Fena/Almir Razić

Nakon prekida sportskih šampionata, nacionalni savezi i rukovodstva regionalnih liga našli su se u nezgodnoj situaciji, a u narednim danima moraće da donesu odluku da li će prvenstva biti nastavljena ili će prvaci biti ekipe koje trenutno zauzimaju čelnu poziciju na tabeli.

Možda će vas zanimati

 U trenucima kada se pojavila informacija da će UEFA donijeti odluku da titule šampiona dodijeli onim timovima koji su prvi na tabeli nacionalnih prvenstava, stiže i jedna takva odluka, ali u košarci.

I to u BIH!

Košarkaški savez BIH odlučio je da prekine sezone u muškoj i ženskoj konkurenciji i proglasio za šampione prvoplasirane ekipe.

Odlukom KSBIH šampion BIH u muškoj konkurenciji je Igokea, koja je u trenutku prekida takmičenja imala dve pobjede više od ekipe Širokog.

U ženskoj konkurenciji to je ŽRK Banovići, ekipa koja je trenutno prvoplasirana na tabeli zbog bolje koš-razlike i boljeg međusobnog skora sa Orlovima, koji imaju isti broj pobjeda.

Odluka KSBIH da prvoplasirane ekipe budu proglašene za šampione nije presedan, jer je prije tri dana istu odluku donio i Košarkaški savez Litvanije dodijelvši titulu Žalgirisu.

Saopštenje KSBIH prenosimo u cjelosti:

"Ovim putem želimo obavijestiti košarkaške klubove i cjelokupnu sportsku javnost u Bosni i Hercegovini, da je donesena Odluka o završetku košarkaškog Prvenstva Bosne i Hercegovine za žene i muškarce u takmičarskoj sezoni 2019/2020. 

Na temelju konačnog plasmana/poretka košarkaških klubova u Prvenstvu Bosne i Hercegovine za žene i muškarce u takmičarskoj sezoni 2019/2020 proglašeni su: 

• Prvak Bosne i Hercegovine za žene je ŽKK ”RMU Banovići” – Banovići

• Prvak Bosne i Hercegovine za muškarce je KK ”Igokea” – Aleksandrovac 

Odluku je donio Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj hitnoj telefonskoj sjednici, uvažavajući sve okolnosti vezane za složenu epidemiološku situaciju, radi sprečavanja širenja i suzbijanja zaraznih bolesti, odnosno korona virusa (COVID – 19)“.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC