• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kompanija omraženog vlasnika Hofenhajma blizu lijeka za koronavirus!

Autor Milutin Vujičić

"Ku**in sine!", skandirali su navijači u Bundesligi zbog čega su utakmice prekidane, a kompanija ovog milijardera blizu je otkrića za svjetski problem broj jedan: COVID-19.

 Ditmar-Hop-vlasnik-Hofenhajm-vakcina-korona-virus Izvor: Guliver/Cathrin Mueller/Bongarts/Getty Images

Njemački milijarder Ditmar Hop (79) prošlog mjeseca postao je "zvijezda" Bundeslige nakon što su mnoge utakmice ovog takmičenja prekidane zbog pogrdnog skandiranja navijača.

Možda će vas zanimati

Vlasnika Hofenhajma "uzela je na zub" većina navijača, a najdalje su otišli navijači Bajerna koji su mu skandirali da je "ku**in sin". Zbog toga je njihov meč protiv Hofenhajma bio prekinut, čelnici kluba iz Minhena molili su publiku da se smiri, a utakmica je potom nastavljena bez ikakvog takmičarskog rizika - pošto su se igrači dva kluba samo dodavali između sebe do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Pisali smo već na MONDU ko je i šta je Ditmar Hop, i zbog čega se zamjerio navijačima, ali možda bi trebalo da čujemo i drugu stranu priče...

Kako prenosi njemački list "Špigl", omraženi vlasnik Hofenhajma mogao bi da postane heroj borbe protiv koronavirusa pošto je kompanija koja je u njegovom vlasništvu ("CureVav") nadomak pronalaska lijeka (vakcine) koji će zaustaviti Covid-19.

Tim naučnika koji radi za "CureVav" nalazi se u finalnoj fazi pronalaska vakcine koja bi pomogla u spriječavanju širenja pandemije, što je potvrdio i sam Hop naglasivši da će lijek biti dostupan svima.

Izvor: Guliver, Alex Grimm/Bongarts


U javnosti se pojavila čak informacija da je Ditmaru Hopu čak stigla ponuda i predsjednika SAD Donalda Trampa da upravo Amerikancima "prodaju patent" za lijek za milijardu dolara, međutim "zli" vlasnik Hofenhajma odbio je takvu mogućnost.

Ipak mu je stalo da pravo na vakcinu protiv koronavirusa imaju svi, a ne samo pojedinci tako što će mu platiti ogroman novac...

Možda na kraju nije tako loš tip?

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC