• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta je pozadina prekida u Hofenhajmu? Evo ko je Ditmar Hop

Autor mondo.ba

Nisu samo navijači Bajerna iz Minhena vrijeđali vlasnika Hofenhajma, slično su učinile i pristalice Borusije Dortmund.

 Vlasnik Hofenhajma  Ditmar Hop, navijači Bajerna i Borusije ga vrijeđali kurvin sin Izvor: Guliver/Getty Images/Matthias Hangst/Bongarts

Vjerovali ili ne, navijači Bajerna iz Minhena i Borusije Dortmund danas su bili ujedinjeni.

Iako ne na istom meču, ali za cilj su imali istu stvar - vrijeđati Ditmara Hopa?

Ko je, u stvari, Ditmar Hop?

Više o meču u Hofenhajmu

Riječ je o njemačkom milijarderu koji je od Hofenhajma napravio respektabilan klub, koji je za nekoliko godina iz njemačke pete lige stigao do Bundeslige.

Očigledno, komercijalizacija fudbala i njegova ulaganja u "seoski" klub nisu se svidjeli pristalicama iz Minhena i Dortmunda, koji su danas udruženim snagama "osuli paljbu" po Hopu.

Hop je, inače, do 2015. godine uložio 350 miliona evra, te od petoligaša stvorio ekipu koja se redovno bori za najviši plasman, te izlazak na međunarodnu scenu.

Navijači Bajerna izazvali su petnaestominutni prekid u Hofenhajmu, u trenutku kada je njihov klub vodio 6:0. Prvo su istakli transparent na kojem je pisalo "Hop, kur*in sin", a zatim je krenuo "rafal" pogrdnih riječi koji nisu uspjeli da spriječe ni trener Bajerna Hansi Flik, klupski čelnici Hasan Salihamidžić i Oliver Kan, ali ni fudbaleri Bajerna.

Izvor: Guliver/Getty Images/Matthias Hangst/Bongarts

Prekid meča u Hofenhajmu potrajao je petnaestak minuta, a nakon što je susret nastavljen, igrači oba tima nisu željeli da igraju, nego su šetali po terenu i dodavali se loptom do 90. minuta, kada je sudija Kristijan Dingert stavio tačku na lakrdiju gostujućih pristalica.

Srećom, na kraju se sve dobro završilo. Vodeći ljudi dva kluba, pomenuti Hop i Karl-Hajnc Rumenige, srdačno su se pozdravili na kraju, istovremeno osuđujući ponašanja dijela navijača Bajerna.

"Dobra je ideja što igrači nisu željeli da igraju na kraju, a sve to ispoštovao je glavni sudija. Duboko sam posramljen ponašanjem naših navijača. Nadam se da će čelnici Bundeslige preduzeti potrebne akcije protiv njih. Sramno je šta su danas učinili Hopu, jednom veoma časnom čovjeku", rekao je Rumenige poslije meča.

Slična situacija viđena je i u Dortmundu, gdje je Borusija ugostila Frajburg.

Konstantno vrijeđanje Hopa nije želio da toleriše glavni arbitar Robert Hartman. Pozvao je Emre Džana s jedne i Nilsa Petersena s druge strane, te im poručio da će prekinuti meč ukoliko se pogrdna skandiranja nastave.

Isto je učinio i spiker na stadionu, pa se stanje na tribinama smirilo, za razliku od meča u Hofenhajmu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC