• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Blickrig“ Fortune, pa povratak Herte u Diseldorfu sa 0:3 na 3:3!

Autor mondo.ba

Ekipa iz Berlina primila dva gola za devet minuta, a onda senzacionalnim povratkom nadoknadila 0:3 sa poluvremena za veliki bod u Diseldorfu!

 Bundesliga 24 kolo Fortuna Diseldorf - Herta 3-3 Izvor: Lukas Schulze/Bongarts

Kakva borba "davljenika“ u periodu sezone kada se lomi borba za opstanak u Bundesligi!

Fortuna i Herta remizirali su 3:3 u premijernom meču 24. kola Bundeslige , u kojem je ekipa iz Berlina donekle riješila probleme u napadu, ali ne i katastrofalnu igru u odbrani.

Možda će vas zanimati

Prošlog vikenda primila je gol već u četvrtom minutu  i potom upisala debakl 0:5, a ovog petka sačuvala svoju mrežu svega  šest minuta, ali joj je autogol Tomija "udahnuo život“  i inicirao veliki povratak protivnika u drugom poluvremenu.

Karaman je u šestom minutu rutinski poslao loptu kroz noge previše opuštenom Kraftu i iznervirao brojne gostujuće navijače, a vjerovatno i legendarnog Andreasa Kepkea, sada trenera golmana u Herti.

Samo tri minute kasnije Tomi je nakon solo akcije pogodio suprotan ugao za 2:0, ali Herta ni ovog puta nije mogla bez "trojke“ na poluvremenu.  

Sudija Tobijas Štiler u sudijskoj nadoknadi prvog dijela kao da je znao da treba da pusti da domaći završe svoju akciju. Cimerman je primio dugu loptu iskosa u šesnaestercu i vratio na deset metara, Henings ju je propustio kroz noge, a Karaman pogodio za velikih 3:0.

Izvor: Lukas Schulze/Bongarts

Suočena sa borbom za opstanak Herta je ove zime pojačala napad dovođenjem Kšištofa Pjonteka iz Milana za 24 miliona evra, a to im se isplatilo tek nakon pet mečeva.

Poljski napadač u 75. minutu izborio je jedanaesterac, a onda ga sam relizovao za svoj prvenac u Bundesligi i nevjerovatan povaratk Herte - 3:3!

Fudbaleri Fortune u međuvremenu su dozvolili gostima da u razmaku od samo 120 sekundi, od 64. o 66. minuta stignu do dva pogotka i potpuno se vrate u igru.

I to kako!

Strijelac drugog gola za Hertu, Erik Tomi naletio je u 64. minutu na ubačenu loptu Daride i rukom ju ubacio u svoju mrežu, a paniku u domaćim redovima u tim trenucima iskoristio je Kunja da već u 66. smanji na 3:2.

Nakon pogotka Pjonteka za izjednačenje pogodak je visio u vazduhu, prštalo je na obje strane, čak su domaći i pogodili mrežu, međutim, nakon minimalnog ofsajda, a gosti stativu.

Dramu u Diseldorfu nakon koje su i jedni i drugi ostali na svojim pozicijama, Marko Grujić odgledao je sa klupe, dok je Vedad Ibišević ušao u sudijskoj nadoknadi, prekasno da napravi nešto ozbiljnije.

Fortuna je i dalje prva ispod "crte“ sa 21 bodom dokHerta ima šest više na 13. mjestu, ali prava borba tek predstoji i to već u narednom kolu.

Fortuna će gostovati direktnom rivalu, ekipi Majnca, dok će Herta dočekati još jednog davljenika, Verder.

Bundesliga, 24. kolo

Fortuna – Herta 3:3 (3:0)
/Karaman 6, 45+1, Tomi 10 - Tomi 64 autogol, Kunja 66, Pjontek 75 penal/

Subota

Augzburg – Borusija Menhengladbah 15.30
Borusija Dortmund – Frajburg
Hofenhajm – Bajern
Majnc – Paderborn
Keln – Šalke 18.30

nedjelja

Union Berlin – Volfsburg
RB Lajpcig – Bajer

Odgođeno

Verder – Ajntraht

TABELA: Bajern 49, RB Lajpcig, Borusija Dortmund 45, Borusija Menhengladbah (-1) 43, Bajer 43, Šalke 36, Volfsburg 34, Hofenhajm 34, Frajburg 33, Union Berlin 29, Ajntraht 28, Augzburg 27, Herta (+1) 27, Keln (-1) 26,  Majnc 22, Fortuna (+1) 21, Verder 17, Paderborn 16

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC