• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlasnik Hofenhajma: Ovo podsjeća na neka mračna vremena u Njemačkoj!

Autor mondo.ba

Njemački milijarder i vlasnik Hofenhajma Ditmar Hop potpuno je zbunjen animozitetom koji navijači iskazuju prema njemu na stadionima u Bundesligi.

 Ditmar Hop o napadima navijača u Bundesligi Izvor: Guliver, Alex Grimm/Bongarts

Pristalice minhenskog Bajerna, Borusije Dortmund, Kelna i Uniona iz Berlina proteklog su vikenda u šampionatu Njemačke prekidali utakmice uz salve uvreda i transparenata protiv Hopa.

Hop je njemačkim medijima izjavio da se osjeća u skladu sa okolonostima i da se zbog svega više posvetio svom poslu.

Možda će vas zanimati

"Sve ovo je, na žalost, dostiglo sasvim novu dimenziju. Vidio sam i osjetio solidarnost, koja mi pomaže", rekao je Hop i dodao da mu nisu jasni napadi navijača.

"Ne mogu ni da naslutim šta ti idioti žele od mene, lakše bi mi bilo da shvatim šta se događa. Ne mogu da objasnim zašto me toliko ne vole. Ova hajka podsjeća na neka mračna vremena".

Prema njegovim riječima, nema namjeru da razgovara s navijačima o bilo čemu.

"To je bespredmetno. Oni žive u nekom drugom svijetu. S takvim ljudima niti hoću, niti mogu da razgovaram. Ne bih imao predstavu šta bi uopšte trebalo da im kažem".

Izvor: Guliver/Getty Images/Matthias Hangst/Bongarts

Hop je poručio da nema namjeru da se povuče iz kluba.

"Zašto da ne dolazim na svoj stadion? Organizatori ovih događanja moraju da odstupe. Moram da priznam da sam malo i radoznao da vidim šta će se dalje dešavati", naglasio je prvi čovjek Hofenhajma.

Hop se našao na udaru navijača zbog "komercijalizacije" fudbala jer je od malog kluba iz Zinshajma stvorio respektabilnog bundesligaša jedino uz pomoć novca bez ikakve tradicije.

Međutim, Hop je dobio podršku od brojnih uglednih ličnosti iz svijeta fudbala, poput predsjednika Bajerna Karla-Hajnca Rumenigea, koji je poslije susreta sa Hofenhajmom, rekao da se "duboko stidi zbog ponašanja navijača Bajerna, čije su ime osramotili".

"Došao je trenutak kada cijela Bundesliga mora da preduzme mjere protiv ovih haotičnih ljudi. Svi moramo stati zajedno, predugo smo zatvarali oči. Ovo je ružno lice fudbala", izjavio je predsjednik kluba iz Minhena.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC