• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ameri u problemu zbog pomjeranja OI: Neće biti Lebrona, Kavaja, Džordža?

Autor Milutin Vujičić

Objašnjeno je i zbog čega bi neke od zvijezda mogle da propuste Olimpijske igre 2021. godine.

 Olimpijske-igre-2021-problem-Amerikanci-zbog-prelaznog-roka-ne-idu-Dzejms-Dzordz-i-Lenard Izvor: Guliver/Getty Images/Harry How, Harry How/Getty Images Europe

Poslije tek sedmog mjesta na Mundobasketu u Kini - Amerikanci su odlučili da spreme "osvetu" za Olimpijske igre i planirana je najbolja moguća ekipa!

Već je bila poznata lista kandidata za nacionalnu selekciju, spremao se novi "drim tim", međutim pandemija korona virusa i neminovno pomjeranje Olimpijskih igara za 2021. godinu značili su i da se planovi mijenjaju.

Možda će vas zanimati

Neki igrači će biti stariji, neki neće biti u formi kao što je to u ovom momentu, a ne treba zaboraviti da mnogo toga zavisi i od potpisanih ugovora u NBA.

"AP" prenosi da će u slučaju da se NBA sezona 2020/21 završi prije jula - što je očekivano - biti problema kada počne "prelazni rok" za košarkaše koji su postali slobodni agenti, a koji neće rizikovati treninge sa olimpijskom reprezentacijom prije nego što potpišu bogate ugovore.

Da su Olimpijske igre održane ove godine, potencijalno bi "visio" samo Entoni Dejvis, dok će sljedećeg ljeta ugovore kao slobodni igrači potpisivati i Lebron Džejms, Kavaj Lenard, Kris Pol, Bem Adebajo, Kajl Lauri, Si Džej Mekalum, Bredli Bil, Donovan Mičel, Džejson Tejtum, Blej Grifin...

Olimpijske igre bi trebalo da počnu 23. jula 2021. godine, što znači da bi trening kamp bio početkom tog mjeseca, baš kada počinje i "period kupovine" u NBA.

Znalo je to da bude i problem prethodnih godina (Deron Vilijams pred OI 2012), međutim mnogo više primjera očekuje nas idućeg ljeta kada mnogi igrači neće rizikovati treninge sa reprezentacijom prije nego što su stavili potpis na nove bogate ugovore.

Iz tog razloga bi Greg Popovič, koji je kazao da ostaje na čelu reprezentacije, mogao da bude u delikatnoj poziciji i da "otpiše" one na koje ne bude računao od prvoga dana.

Ipak, trebalo bi na kraju sačekati da vidimo šta nosi kriza sa korona virusom i kako će ova i sljedeća klupska sezona uopšte izgledati, pošto i dalje nema nikakvih naznaka kada bi košarka (i uopšte sport) mogla da se vrati.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC