• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radman i reprezentacija: Kari, Žoc i priče o platama koje su dijelile tim!

Autor Mladen Šolak

"Pomiješana su mi osjećanja kada pričam o nacionalnom timu", rekao je bivši srpski košarkaš koji je 12 godina igrao u NBA ligi.

 Vladimir-Radmanovic-reprezentacija-Pesic-Obradovic Izvor: MN PRESS

Vladimir Radmanović i reprezentacija - prosto, nije išlo...

Iako je bio u grupi igrača od kojih se očekivalo da nose nacionalni tim i iako je za to imao i znanje i reputaciju, priča o "Radmanovoj" epizodi u dresu Jugoslavije i SCG je priča o svađama, tenzijama, napetostima.

Zato je 2005. i odlučio da se povuče iz reprezentacije, iako je imao samo 25 godina.

Možda će vas zanimati

U razgovoru sa svojim bivšim saigračem Ronijem Turijafom, objavljenim na Instagram nalogu NBA Europe, nekadašnjem igraču Los Anđeles Lejkersa izgubio se osmijeh kada je pričao o nacionalnom timu.

Na pitanje kako je bilo biti dio ekipe koja je 2002. godine osvojila Svjetsko prvenstvo u Indijanapolisu, Radmanović je Francuza upoznao sa svojom svađom sa selektorom Svetislavom Pešićem u toku turnira.

Bio je to famozni "slučaj banana", kada je "Kari" izbacio Radmanovića iz svlačionice.

"Bio sam dio ekipe koja je osvojila titulu, ali imam loše iskustvo sa tog takmičenja. Imao sam svađu sa trenerom i čitava ta situacija bacila mi je sjenku na taj uspjeh. Nisam imao šansu da potpuno uživam u tome", priznao je bivši košarkaš saigraču sa kojim je nosio dres Lejkersa i Golden Stejta.

Radman je rekao da je na Vikipediji pogrešno napisano da je 1998. godine osvojio juniorsko zlato, jer je otpao sa spiska u Italiji kao posljednji, 13. putnik. 

Za "A" nacionalni tim potom je trebalo da debituje 2001, ali je odbio Pešićev poziv da bi se pripremao za odlazak u NBA ligu. Narednog ljeta je prihvatio poziv i došao u Indijanapolis, ali...

"Pomiješana su mi osjećanja kada pričam o nacionalnom timu. Zaista sam volio da igram za svoju zemlju, ali istovremeno su iz nekog razloga mediji u Srbiji uvijek htjeli nevjerovatnu priču o našim momcima u NBA ligi, poredili su njihove plate sa igračima koji igraju u Evropi... Sve te glupe stvari su rađene bez razloga, a stvorile su i rivalstva u samom timu", rekao je on.

Izvor: MN PRESS



Radmanović je bio dio tima Srbije i Crne Gore koji je 2005. bio veliki favorit na Evropskom prvenstvu, ali nije ušao ni u četvrtfinale, već je završio učešće porazom protiv Francuske u novosadskoj hali SPENS.

Poslije tog meča, selektor Željko Obradović izašao je na konferenciju za novinare i u dugom monologu obrazlagao krivicu igrača za neuspjeh.

"Te 2005. bili smo dobar tim, imali smo dobre igrače, naša grupa je bila u Novom Sadu, stvari su išle gore-dole, a utakmica protiv Francuske odlučivala ko će u četvrtfinale. Izgubili smo od vas usred Srbije, što je bio veliki udarac za sve. Naš trener se poslije toga pojavio pred novinarima, mislim da je rekao neke stvari koje nije trebalo da kaže, a Košarkaški savez Srbije nikad se nije oglasio da to ispravi", rekao je Radmanović.

Poslije tog ljeta, on više nije igrao za reprezentaciju.

"Poslije toga odlučio sam da više neću da trpim te stvari. Neću da kažem da sam žrtvovao ljeta, jer sam uživao, ali kada te ne cijene osjetiš se bespotrebnim. Malo mi je žao zbog toga, ali takav sam, držim do svoje riječi, malo sam tvrdoglav i kada nešto kažem onda stojim iza toga", dodao je on.

Kada se sada osvrne na svoju karijeru, Radmanović kaže da postoje stvari za kojima žali.

"Kao i svaki sportista, osjećam da je bilo stvari koje nisam uradio. Možda je trebalo da budem više usredsređen na sport, ali ne mogu da kažem da žalim, jer sam to bio ja. Volio sam da živim život. Sada bih mlađem sebi rekao da bude strpljiviji".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC