• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mornar produžava ugovore Amerikancima, spreman da igra završnicu ABA

Autor Pavle Knežević

Predsjednik Barana ima isti stav kao i ostali klubovi, ali želi da produži ugovore strancima

 Mornar produžava ugovore Amerikancima Izvor: MONDO

Klubovi ABA lige sastali su se u srijedu na video-sastanku, skoro mjesec i po dana poslije prekidanja takmičenja i razmijenili su svoje stavove o završetku sezone.

Uglavnom, postoji konsenzus da ispadanja iz lige neće biti, ali postoji i zajednička želja da se takmičenje završi na terenu. Za razliku od ostalih ekipa, Mornar je najavio da je spreman da produži ugovore sa svojim Amerikancima i u koliko-toliko kompletno odigra završnicu, u bilo kom formatu.

Možda će vas zanimati

 Predsjednik Mornara Đorđije Pavićević rekao je da je njegov klub spreman da odigra završnicu ABA lige kroz plej-of ili završni turnir četiri najbolje ekipe.

Barani su na video-sastanku čelnika klubova podržali prijedlog da se na parketu odluči šampion regionalnog takmičenja.

"Mornar je za to da se ova sezona u ABA ligi okonča na terenu. Naravno, odluke treba donositi u skladu sa realnošću. Situacija u kojoj smo se našli je posljedica više sile i u skladu sa tim treba da se ponašamo. Jedan od naših prijedloga je da se liga proširi na 14 klubova. Tako bismo prevazišli problem vezan za ispadanje iz lige", rekao je Pavićević za CDM.

O neispadanju iz lige sve slažu svi klubovi, ali problem je vrh tabele, odnosno borba za Evroligu, ali i četvrti učesnik plej-ofa, pošto za to mjesto konkurišu i Mornar i Cedevita Olimpija, koja je praktično raspustila sastav.

"Nažalost, situacija je takva da je teško izvodljivo da se odigraju utakmice 22. kola. Ostaje pitanje redoslijeda u vrhu tabele i plasmana u Evroligu, odnosno Evrokup", istakao je Pavićević.

Taj problem neće spriječiti Mornar da sačuva ekipu, pošto je njegov predsjednik najavio produženje ugovora sa četvoricom Amerikanaca.

"Najbolje bi bilo da se odigra plej-of i da se tako riješi pitanje prvaka. Ako to nije izvodljivo, mi smo spremni i za F4. Mi možemo da imamo na okupu sve igrače do 10. maja. Do tada ću produžiti ugovore sa Nidamom, Pulenom, Vajthedom i Volerom i bićemo spremni za završnicu ABA lige, kakva god bila", rekao je Đorđije Pavićević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC