• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Budućnosti o ABA: Niko neće imati prednost, svi smo u istom problemu

Autor mondo.rs

"Svako ko se imalo bavio sportom zna da će to biti jako teško nastaviti sezonu", poručio Petar Mijović

 Petar-Mijovic-KK-Buducnost-o-nastavku-sezone-ABA-liga Izvor: MN PRESS

Košarkaši Budućnosti vratili su se treninzima posle duge pauze. Tim Petra Mijovića, u krnjem sastavu, lagano se vraća u ritam, dok čeka odluku o nastavku takmičenja.

ABA liga odlučila je da sačeka odluku Evrolige, koja je najavljena za 24. maj.

"Sigurno da je situacija dosta kompleksna. Jednostavno, ovo se nikada ranije nije desilo, što znači da niko nije imao iskustva, pogotovo ljudi koji rukovode takmičenjima. Različiti su interesi, finansije imaju veliki uticaj", naveo je u razgovoru za "Dnevne novine" trener Budućnosti Petar Mijović.

Možda će vas zanimati

On ističe da u Evroligi, gde se strogo drže stava da sezonu treba okončati na terenu, i ABA ligi nije ista situacija.


"U ABA ligi je ostalo da se odigra plej-of ili Fajnal-for, u zavisnosti od odluke. Lakše je to organizovati nego veliki broj utakmica koji je ostao u Evroligi. Mnogo je lakše organizovati takmičenje u regionu. Mislim, ipak, da koliko se vodi računa o finansijama, toliko je značajno da se vodi računa i o zdravlju samih aktera", rekao je Mijović.

Timovi koji su u ABA ligi izborili plasman u plej-of imaju zajedničku želju da se vrate na parket, a Mićović napominje da će svima biti podjednako teško i da prednost koji su pojedini imali u vidu plasmana na tabeli više nemaju.

"Nisam razgovarao sa ostalim trenerima, ali ne treba biti previše pametan da se zaključi da će sve to teško ličiti na momenat pre zaustavljanja lige. Imaćemo mnogo kraći period za dostizanje optimalne forme, a sve što se dešavalo tokom sezone ne mora da bude reper za ono što bi se desilo da se nastavi. Mi koji smo jurili pozicije jedan i dva u uslovima igranja Fajnal-fora tu poziciju ne bi mogli da računamo kao prednost. Svi timovi će biti u istom problemu - način priprema, način povratka Amerikanaca. Svako ko se imalo bavio sportom zna da će to biti jako teško".

On kaže da stranci u Budućnosti, koji su napustili Crnu Goru kada je suspendovana sezona (Džastin Kobs, Hasan Martin, Skot Bamford i Šon Kilpatrik), žele da se vrate ako se takmičenje nastavi, ali je veliko pitanje da li će to biti izvodljivo, s obzirom na zatvorene granice i stroge mere oko putovanja.

"Mnogo je komplikovano. Ali, to ne bi bio slučaj samo sa jednom ekipom, već sa svima. Neki od naših igrača su u gradovima koji su žarište, neki u onim koji imaju manje slučajeva korona virusa. Motivisani su da se pojave i odigraju, ali dosta toga zavisi od 24. maja. Konkretan odgovor imaćemo tada, ali iz komunikacije sa njima bez problema bi ih imali na raspolaganju", otkrio je Mijović.

Sada svi čekaju 24. maj i odluku Evrolige, a onda će mnoge stvari (valjda) biti jasnije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC