• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trinkijeri o ostanku u Partizanu: Nisam siguran...

Autor Pavle Knežević

"Iskreno, ne znam šta da mislim, niti šta da želim"

 Andrea Trinkijeri o ostanku u Partizanu: Nisam siguran... Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Neizvjesnost.

To je jedna riječ kojom bi mogao da se opiše pogled na blisku košarkašku budućnost trenera Partizana Andree Trinkijerija.

Italijanski stručnjak dao je širi intervju listu Provincia di Como, dnevniku provincije Komo, u kojoj se nalazi grad Kantu, i istoimeni košarkaški klub, koji je Trinkijeri vodio tokom četiri sezone.

Možda će vas zanimati

Povoda za razgovor je bilo mnogo, ali ovdašnju javnost vjerovatno zanima trenerov pogled na završetak ABA lige, Evrokupa i njegovog ostanka u Partizanu.

"(Kažu da teškoće donose prilike), ali osnova i neophodnost svega je da postoji jedinstvo namjera kod raznih nacionalnih i internacionalnih liga, kao što su ABA, Evroliga i Evrokup. Iskreno, ne znam šta da mislim, niti šta da želim", prosto je rekao Trinkijeri.

Predsjednik Partizana Ostoja Mijailović rekao je u svom posljednjem kontaktu sa medijima da Trinkijeri ima još godinu dana ugovora, ali i otkupnu klauzulu u ugovoru. Trener je to poslije potvrdio, rekavši da je situacija sada takva. A u budućnosti?

"Nisam siguran ni za to, jer je situacija potpuno nejasna i na globalnom i na korporativnom nivou", kratko je rekao trener.

Iz ovog kratkog odgovora se ne može zaključiti da su u pitanju želje i ambicije, već prosto neizvjesnost kako će košarka izgledati poslije pandemije.

A prije koronavirusa – Partizan je i u ABA i u Evrokupu imao najbolji učinak i obezbijeđenu prednost domaćeg terena u oba takmičenja. Prava šteta, rekli bi navijači…

"Pokušavam da se ne žalim, radim sve što mogu da se ne osjećam 'prevareno', i odlučio sam da se ne osjećam tako. Bili smo prvi u oba takmičenja, ali sada je zdravlje glavna stvar i priča o sportu je besmislena vježba, marginalno pitanje", rekao je Trinkijeri.

Nije isključeno da će se takmičenja nastaviti, ali trener je skeptičan po tom pitanju, ali i po pitanju mogućih scenarija nastavka.

"Sve će se znati krajem mjeseca. ABA će se poravnati uz Evroligu i Evrokup, ali ne mislim da može da se nastavi. A čak i da se nastavi, možda na jednom mjestu, to bi bilo čudna i potpuno nova stvar. Ništa to ne bi imalo veze sa tokom sezone u martu i svima bi sve bilo isto", rekao je trener.

Ali, čak i da sve propadne, ono što je urađeno do prekida ostaje kao dobra stvar.

"Računa se da je grupa igrača koja je 'dirinčila' od prvog dana ipak bila u pravu. Nismo bili najjači tim, niti najtalentovaniji, ali smo bili ti koji se nikad ne predaju i nikada ne žele da izgube. U početku je bilo teškoća, jer smo od prvih 13 utakmica, igrali 11 u gostima. Ali smo to prevazišli radom…Za prvu utakmicu četvrtfinala protiv Uniksa već je bilo prodato 20 hiljada karata", rekao je Trinkijeri.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC