• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U košarci ne postoji UEFA, potpuni je haos

Autor Mladen Šolak

Legendarni srpski košarkaš i sada poznati menadžer govorio je o trenutnoj, teškoj situaciji.

 Zoran-Savic-evropska-kosarka-FIBA-UEFA-korona-virus Izvor: MN PRESS

Dok se čini da u fudbalu UEFA ipak kako-tako kontroliše trenutnu situaciju, u evropskoj košarci je situacija daleko od kontrolisane. 

Desetak liga neće biti završeno, neke planiraju "restart" za jun i jul, a čelnici Evrolige donijeće definitne odluke o tom takmičenju i Evrokupu za dvije nedjelje.

Do tada, igrači se vraćaju treninzima, iako to donosi sa sobom komplikovane situacije, poput onih u Španiji.

Možda će vas zanimati

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, a sada košarkaški agent Zoran Savić rekao je za TV Arena sport da je ova situacija nadmašila sve crne slutnje.

"Niko nije očekivao da će ovako da bude, svi su mislili da će to da bude na 15-20 dana, da će poslije toga da se vidi, da se pokrene... Ali i zemlje sa izvanrednim medicinskim sistemom kao što je Španija jednostavno nisu mogle da izdrže 'pik' krize. Jako veliki broj ljudi je istovremeno bio na respiratorima u šok sobama. Niko nije očekivao da će ovako da bude, odraziće se na sve grane života, ekonomiju, sport, koji će biti jedna od teže pogođenih grana, sigurno", izjavio je on.

Prema njegovom mišljenju, trpiće i reprezentacije.

"Jednostavno, nemaš najbolje igrače. Ti igrači koji igraju u NBA ne mogu da dođu i to pravi veliki disbalans. Više od 80 odsto francuske reprezentacije igra u NBA i ne može da igra kvalifikacije. Slovenija kao evropski prvak nije mogla da igra sa Dončićem, jednim od najboljih igrača u Evropi i na svijetu", izjavio je on.

"Ako NBA sezona u budućnosti bude krenula u decembru, od tih igrača koji zajedno sa pripremama i plej-ofom odigraju više od 100 utakmica, teško je tražiti da dođu da igraju za reprezentaciju. Napori su nevjerovatni", dodao je Savić.

U ovom trenutku, situacija je veoma teška.

"Mislim da će se sve promijeniti. Problem je što Evroliga gleda svoj interes, kao i FIBA, kao i NBA. Nema jednog tijela kao UEFA u fudbalu, gdje se zna kada mora da se završi sezona. Košarka je potpuno haotična u ovom momentu", rekao je Savić.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC