• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelena Dokić želi da se vrati tenisu

Autor Mirjana Šegan

Bivša jugoslovenska teniserka najavljuje da bi mogla ponovo da zaigra

 Jelena-Dokic-povratak-tenis-dubl Izvor: Guliver/Getty images/Renee McKay

Jelena Dokić želi da se vrati tenisu, šest godina nakon što je prekinula karijeru.

Nekada četvrta teniserka svijeta, rođena u Osijeku, koja je nastupala pod zastavom Jugoslavije, kasnije Srbije i Crne Gore, a potom Australije, izjavila je da razmišlja da ponovo igra, ali u parovima.

"Uvijek kažem - nikad ne reci nikad", izjavila je Jelena Dokić za australijski sajt nine.com.

Možda će vas zanimati

Dokićevoj, koja je nedavno napunila 37 godina, predviđali su sjajnu karijeru nakon nekih nezaboravnih partija prije dvije decenije, ali povrede i problemi sa ocem Damirom primorali su je da se rano povuče iz tenisa.



Ona je svjetsku pažnju privukla 1999. godine kada je napravila senzaciju i u prvom kolu Vimbldona deklasirala prvu igračicu svijeta i branioca trofeja Martinu Hingis. Jelena je tada bila 129. na svijetu i do glavnog žrijeba stigla je kroz kvalifikacije, a onda je Švajcarkinju "pregazila" rezultatom 6:2, 6:0.

Uspjela je godinu dana kasnije u Londonu da dođe i do polufinala, što joj je najbolji rezultat na grend slemovima u karijeri, ali su ipak privatni problemi ostavili dubok trag na njenu igru i spriječili je da se pokaže u punom sjaju.

Nakon uspješne borbe sa viškom kilograma posljednjih godina zbog problema sa štitnom žlijezdom, Dokićeva je ove godine konačno zaigrala tenis. Nastupala je na turniru legendi na Australijan Openu sa Dinarom Safinom i mečevi koje je tada odigrala ohrabrili su je da razmili o povratku takmičarskom tenisu, u dublu.

"Igrala sam ove godine u Melburnu prvi put od povlačenja. I bilo je stvarno dobro. Odlično sam pogađala voleje i zaista mi je prijalo što sam se vratila na teren i opet igrala tenis. Voljela bih da dobijem priliku da ponovo igram u parovima na nekim turnirima", navela je Jelena Dokić.

Budući da je zbog pandemije korona virusa neizvmesno kada će teniseri ponovo moći da putuju na turnire širom svijeta, dodala je da bi rado učestvovala u budućnosti na teniskim smotrama u Australiji.

"Jasno je da će zbog novonastale situacije biti teško odlaziti u inostranstvo, pa bih rado prihvatila da nastupam na domaćim takmičenjima. Bilo bi sjajno imati što više turnira u Australiji", napomenula je Jelena Dokić.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC