• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Evroliga se ponavlja ako se ne završi! Tužna vest za neke...

Autor Mladen Šolak

"I mi smo masu puta bili prvi u ABA ligi na kraju ligaškog dela, pa nismo osvojili ABA ligu".

 Nebojsa-Covic-Evroliga-kraj-sezone-Partizan-prvi-ABA-liga-nije-zavrsena-plej-of-Skupstina-ABA Izvor: MN PRESS

Predsednik Crvene zvezde govorio je u sredu o mogućnosti povratka Jake Blažiča, Marka Simonovića i Dejana Radonjića u klub, kao i o opcijama pred kojim je Evroliga..

Najjače evropsko takmičenje odlučiće za 11 dana o nastavku ili kraju sezone, a prvi čovek crveno-belih govorio je za TV B92 o dve mogućnosti - u slučaju da se sezona odigra i da se ne odigra.

"Ja bih voleo da budu u Evroligi i Zvezda i Partizan i još neki klub ako je moguće, nemam ništa protiv. Naš region zaslužuje dva kluba u Evroligi. Videćemo. Ako se nastavlja Evroliga, ona se nastavlja u formatu sa zadnjih šest kola, a prvih osam bi ubrzano odigralo Fajnal-ejt i odmah se odatle igra Fajnal-for. Sve bi trebalo da se završi do 26, 27. jula", rekao je Čović.

Možda će vas zanimati

Prvi čovek crveno-belih najavio je da će u suprotnom naredne sezone Evroligu igrati isti timovi.

"Sa druge strane, ako se ne nastavi, onda se ta sezona piše u statistiku, a ponavlja se u prvoj sledećoj sezoni. Žao mi je, to je možda tužna vest za neke, ali tako je. I mi smo masu puta bili prvi u ABA ligi na kraju ligaškog dela, pa nismo osvojili ABA ligu. Ali, mi još nismo završili ni ligaški deo. Imamo još jedno kolo, ne znamo koja su prva četiri, ne znamo kakav je konačan stav utakmice Budućnost - Crvena zvezda, ta odluka nije doneta", dodao je on.

Prvi čovek crveno-belih potvrdio je da će odlučujuća sednica skupštine regionalnog takmičenja biti održana u sredu, 27. maja.

"Pravo da vam kažem, reći ću još jednu rečenicu za koju mislim da će biti reakcije. Mi ne znamo ko u skladu sa osnivačkim aktima čini Skupštinu ABA lige. Sve se zna, ali nisu donete određene odluke".

Komentarišući situaciju u ekipi crveno-belih posle povratka na parket, on je rekao da su pregledani svi igrači svih selekcija i da opšta slika nije dobra.

"Stanje je izuzetno loše, čak 30 posto slabije nego što je bilo pred početak priprema. Treba videti koliko je realno da se sve ekipe okupe. I mi imamo nejasnoća oko košarkaša koji su u Americi. Potvrdili su da će se vratiti, ali je problem avio-saobraćaj, koji je sada veoma složen. Nema letova. Drugo, kod njih u Americi je korona sada na vrhuncu, bar se tako procenjuje i veruje se da će tek u septembru to biti na nivou koji će dozvoliti koliko toliko normalan život i kretanje. Sve je i dalje diskutabilno, ostaje nam da čekamo", dodao je predsednik Zvezde.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC