• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIBA odredila datume kvalifikacija: Sljedećeg ljeta, u junu i julu!

Autor Dušan Ninković

Srbija će biti jedan od četiri domaćina kvalifikacionih turnira.

 Kosarkaska-reprezentacija-Srbije-kvalifikacije-za-Olimpijske-igre-2020 Izvor: MN PRESS

Reprezentativci Srbije znaju kada će se, nadamo se pred publikom, boriti za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju. U pitanju je naredno ljeto, kada će biti održane i same Igre!

Predvođeni novim selektorom, košarkaši Srbije će se boriti za šansu da brane olimpijsku medalju, izvojevanu pet godina ranije u Brazilu, kada su u Rio de Žaneiru po ko zna koji put pokazali da su među najboljima na svijetu.

Možda će vas zanimati

Da bi isto to uradili u Tokiju, moraće da prođu kvalifikacije u Beogradu. Srbija će biti domaćin, a ujedno i jedan od najvećih favorita da se nađe na krajnjem istoku, u Japanu.

FIBA je odredila da termin za kvalifikacije bude 29. jun - 4. jul, a košarkaši koji će na njima učestvovati će tako samo produžiti formu do Igara u Tokiju.

Mnogi kalendari još uvijek nisu poznati, ne zna se kako će se završiti ova sezona, kao i kada će početi i završiti se sljedeća, ali je saopšteno da je odluka donijeta u saradnji sa nacionalnim savezima.

Po prvobitnom planu, kvalifikacioni turnir je trebalo da bude održan ovog ljeta, ali je pomjeren, kao i mnoge druge aktivnosti u okviru FIBA. Tako će se Evropsko prvenstvo u košarci igrati sa godinu dana ''zakašnjenja'', što bi u budućnosti moglo da izazove nova pomjeranja.

Žrijeb za turnir koji je u Beogradu trebalo da bude održan između 23. i 28. juna 2020. godine je već obavljen. Srbija je u A grupi, sa Dominikanskom Republikom i Novim Zelandom, dok su u drugom dijelu žrijeba Italija, Senegal i Portoriko.

Pored glavnog grada Srbije, kvalifikacioni turniri će se održati u Kanadi (Viktorija), Hrvatskoj (Split) i Litvaniji (Kaunas). Podsjećamo, Srbija je već bila organizator kvalifikacionog turnira za ženski dio košarkaškog turnira, gdje su izabranice Marine Maljković obezbijedile olimpijsku vizu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC