• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evroliga zakazala glasanje o sezoni: Ovih 11 klubova se pitaju!

Autor Mladen Šolak

Prema pisanju španskog lista "AS", u ponedeljak će biti organizovano glasanje, u ovom trenutku je bliža odluka da se NE igra.

 Evroliga-glasanje-o-sezoni-11-klubova-A-licenca-dan-odluke Izvor: MONDO/STEFAN STOAJNOVIĆ

Ponedeljak, 25. maj, biće dan odluke za Evroligu.

Novinari lista "AS" objavili su da će prvog dana sledeće nedelje biti organizovano glasanje 11 klubova sa "A" licencom (višegodišnjim ugovorima) i da će oni odlučiti sudbinu takmičarske 2019/20.

Možda će vas zanimati

Tog dana biće odlučeno da li će sezona biti nastavljena ili ne, a sastanak će biti organizovan video linkom, uz prisustvo čelnika i akcionara Evrolige.

"Prosta većina (šest timova) biće dovoljna da se donese odluka", objasnio je autor teksta u "AS"-u.

Takođe, navedeno je da izvršni direktor Evrolige Đordi Bertomeu ima jedino moć da interveniše u slučaju da glasanje bude nerešeno, a to će se dogoditi samo ako prestavnik nekog kluba ne bude na sastanku.

Izvor: MN PRESS

Nakon tog izjašnjavanja, skupština rukovodeće kompanije "Euroleague Commercial Assets" trebalo bi da potvrdi usvojenu odluku i da proglasi nastavak ili kraj sezone.

Ovi klubovi odlučuju

Višegodišnje ugovore sa Evroligom imaju Real Madrid, Barselona, Baskonija, Armani, Panatinaikos, Olimpijakos, Fenerbahče, Efes, Makabi, CSKA i Žalgiris.

Španski novinar tvrdi da će Evroliga predstaviti klubovima akcioni protokol i moguća scenarija za slučaj nastavka sezone u jednom gradu. I "AS" ističe da je Beograd veoma aktivno izneo svoju ideju da organizuje nastavak i završetak Evrolige, a konkurenti srpskoj prestonici su Litvanci, sa Kaunasom i Viljnusum, međusobno udaljenih samo 100 kilometara. Takođe, pominju se i Atina, Sol, Ljubljana, Berlin i Keln kao potencijalni domaćini.

U slučaju da klubovi izglasaju nastavak sezone, Evroliga bi se igrala od 4. do 26. jula i naredna tema bila bi kako da se kalendar elitnog takmičenja ne podudara sa nacionalnim šampionatima, pre svega sa španskom ACB ligom, koja bi takođe mogla da bude "restartovana".

Podsetimo, u Evroligi bi trebalo da bude odigrano još šest kola, posle čega bi na red došao plej-of, sa četvrtfinalnim serijama kao uvodom u Fajnal-for.

Odluka će biti doneta u ponedeljak.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC