• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vječiti" rivali opet zajedno u Evroligi? Španci tvrde - to neće proći!

Autor Mladen Šolak

"Male su šanse da i Partizan i Crvena zvezda sljedeće sezone igraju najjače takmičenje", piše "Mundo Deportivo".

 Crvena-zvezda-Partizan-zajedno-u-Evroligi-Mundo-Deportivo-glasanje-klubova-ko-ce-igrati Izvor: MN PRESS

Evroliga (odnosno 11 klubova sa "A" licencom) glasaće u ponedjeljak o nastavku ili kraju sezone i tako odrediti epilog takmičarske 2019/20, koju je nepovratno upropastila pauza zbog virusa.

Prosta većina od bar šest glasova odrediće da li će ponovo biti najbolje evropske košarke ili ne, a odmah poslije tog pitanja na dnevni red će morati da dođe i takmičarska 2020/21, pred kojom je mnogo znakova pitanja.

Možda će vas zanimati

Za sada je poznato da su sigurni učesnici navedeni klubovi sa višegodišnjim ugovorima ("licencom"). To su Real Madrid, Barselona, Baskonija, Panatinaikos, Olimpijakos, Armani, Fenerbahče, Efes, CSKA, Makabi i Žalgiris.

Četiri tima popunila su ove sezone sastav evroligaša prateći kriterijume sportskih rezultata (ABA liga, Bundes, VTB liga i Evrokup), čime su karte za društvo najboljih izborili Crvena zvezda, Alba, Himki i Valensija. Uz to, dodijeljene su tri pozivnice, Bajernu, Asvelu (dvogodišnje licence) i Zenitu.

Španski list "Mundo Deportivo" pisao je u petak o tome da sljedeće sezone garantovano mjesto imaju navedenih 11 timova, kao i Bajern, Asvel, Himki, kao lider VTB-a u trenutku otkazivanja sezone, i uz njih drugi najuspješniji nemački klub osim Bajerna. Podsjetimo da će Bundes biti završen na parketu u junu.

Nepoznanica postoji oko toga ko će dobiti preostale pozivnice i po svemu sudeći veoma su male šanse da se sljedeće sezone u Evroligi nađu i Crvena zvezda i Partizan, kao prije šest godina.

Scenario proširenja lige u kojem bi to bilo moguće trenutno nije realan, tvrde u Španiji.

"Postoji ubjeđenje u grupi timova koju čine Himki, Zvezda i Valensija da će sljedeće sezone Evroligu igrati istih 18 timova ako takmičenje ove sezone ne bude završeno. To se kosi sa posljednjim glasinama, koje ukazuju na to da će skoro sigurna pozivnica biti upućena Virtusu i da će druga, neizvjesnija, otići Partizanu".

Zbog takve situacije, najugroženiji za ostanak u takmičenju su Crvena zvezda, Valensija i Zenit, piše "Mundo Deportivo".

"Trenutni srpski učesnik je iza lidera Partizana u trenutno suspendovanoj ABA ligi, pa ne može da računa na sportski kriterijum. Veliki napori Beograda u pokušajima da spasi sezonu i da organizuje nastavak i završnicu mogu da idu u njegovu korist. Naravno, čini se da će biti veoma teško da će i Partizan i Crvena zvezda igrati Evroligu", navedeno je.

Autor je još jednom naglasio da u Italiji već uzimaju zdravo za gotovo najavu da će Virtus biti sljedeće sezone u Evroligi, prije svega kao (finansijski) projekat koji je sada najprimamljiviji Đordiju Bertomeuu i saradnicima.

Sve ove dileme biće otklonjene u ponedjeljak.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC