• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern i navijači pomažu bavarskom sportu: Skoro 400.000 evra niželigašima!

Autor mondo.ba

Sjajan potez slavnog kluba i njegovih pristalica

 Bajern Minhen pomoć niželigaši sportski savez Bavarska 460.000 evra Izvor: ALEXANDER HASSENSTEIN/BONGARTS

Amaterskim klubovima sa teritorije Bavarske stiže značajna novčana pomoć kako bi lakše "izgurali" krizu zbog pandemije korona virusa, a "krivac" za to je – gigant, Bajern iz Minhena!

Trenutni lider Bundeslige i branilac trofeja u elitnom njemačkom fudbalskom takmičenju uplatiće ukupno 460.000 evra na račune 18 amaterskih klubova u Bavarskoj i sportskom savezu ove pokrajine.

Svaki od klubova koji se takmiči u bavarskoj regionalnoj ligi dobiće po 20.000 evra, dok će Regionalnom sportskom savezu pripasti iznos od 100.000 "evropskih novčanica".

Možda će vas zanimati

Pomenuta novčana sredstva Bajern je prikupio kroz klupsku akciju, gdje su navijači imali priliku da se izjasne da li žele da im novac za preostale domaće mečeve do kraja sezone bude vraćen, s obzirom da će se Bundesliga završiti pred praznim tribinama, ili da ga usmjere prema organizaciji "Bajernova pomoć", koja bi novac donirala ugroženim amaterskim klubovima.

Ogroman broj navijača, ističe klub, izabrao je drugu opciju.

"U ime kluba, želio bih da izrazim ogromnu zahvalnost navijačima. Ovom kampanjom želimo da pomognemo amaterskim klubovima u Bavarskoj jer znamo da će se suočiti sa teškom finansijskom situacijom nakon pandemije korona virusa. Takođe, i Sportski savez Bavarske čini maksimalne napore kako bi se svima našao na usluzi u rješavanju problema, pa smo odlučili da pomognemo i njima", rekao je prvi čovjek organizacije "Bajernova pomoć" Klaus Hefner.

Podsjetimo, tokom borbe sa pandemijom virusa korona Bajernovi prvotimci bili su izuzetno aktivni kada je u pitanju humanitarni rad, pa su prvo Leon Gorecka i Džošua Kimih donirali milion evra zdravstvenim, socijalnim i dobrotvornim ustanovama, nakon čega je isti iznos donirao Robert Levandovski.

Bajern će, inače, sutra u meču 27. kola Bundeslige ugostiti Ajntraht, a jedan od rijetkih koji će biti u prilici da prisustvuje meču je Franc Bekenbauer.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

BM

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC