• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kajzer" dobio poziv za derbi: "Nakon dugo vremena izlazim iz kuće!"

Autor mondo.ba

Legendarni Franc Bekenbauer biće, na poziv Rumenigea, dio klupske delegacije na meču sa Ajntrahtom

 Franc Bekenbauer Bajern Ajntraht Izvor: Alex Grimm/Bongarts

Iako se Bundesliga nastavila proteklog vikenda, navijači širom Njemačke i dalje ne smiju na stadione zbog opasnosti od širenja korona virusa, pa će preostalih osam prvenstvenih rundi biti odigrano pred praznim tribinama.

Tek nešto više od 300 ljudi, direktno uključenih u samu utakmicu, može da posvjedoči jednom duelu, a jedan od srećnika koji će, ipak, imati priliku da tokom sutrašnjeg dana pogleda jedan meč biće legendarni Franc Bekenbauer!

Možda će vas zanimati

Popularni "Kajzer" je, naime, dobio poziv izvršnog predsjednika Bajerna iz Minhena, saigrača iz zlatnog doba Bavaraca iz 70-ih godina (tri vezane titule šampiona Evrope) Karla-Hajnca Rumenigea, da bude dio klupske osmočlane delegacije koja ima pravo da prisustvuje sutrašnjem okršaju sa Ajntrahtom na Alijanc Areni (18.30 časova).

Bekenbauera nije bilo potrebno zvati dva puta...

"Biće to prvi put nakon dužeg perioda da ću izaći iz kuće. Koncentrisaću se na gledanje same utakmice i uživaću", rekao je 74-godišnji Bekenbauer, koji je, podsjetimo, pred sudom u Švajcarskoj bio optužen za davanje mita u slučaju "Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj 2006".

Prvi ovosezonski okršaj dvije ekipe završen je debaklom Bajerna u Frankfurtu (5:1), a ceh je platio hrvatski trener Niko Kovač, koji je smijenjen. Umjesto njega, na klupu je sjeo sadašnji strateg bavarskog giganta Hans-Diter Flik.

Legendarni njemački defanzivac, koji je kao igrač i kao selektor osvojio Mundijal, našao se pod optužbom da je potplatio nekadašnjeg člana Izvršnog odbora FIFA Mohameda bin Hamama iz Katara sa 8,4 miliona funti i to prvi put početkom, a onda i krajem aprila 2005. godine, prenijeli su njemački mediji.

Proces je, međutim, završen bez presude zbog zastare predmeta jer Prema švajcarskim zakonima, maksimalno vrijeme trajanja krivične prijave za prevaru i korupciju iznosi 15 godina, što znači da sud više nije nadležan za Bekenbaurov slučaj.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC