• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama oko Evrolige: Igrači jednoglasno protiv nastavka, klubovi podijeljeni

Autor Dušan Ninković

Neće biti lako privesti takmičenje kraju.

 Drama oko Evrolige: Igrači jednoglasno protiv nastavka, klubovi podijeljeni Izvor: MN PRESS

Sastanak je završen sinoć, ali informacije još pristižu. Sada je do njih došao jedan od najobavještenijih novinara u evropskoj košarci.

Prvi čovjek Sportanda ističe kako su svi igrači koji su sinoć učestvovali u razgovoru istakli da su protiv nastavka sezone, što Evroligu stavlja u veoma neugodan položaj. Ipak, takav slučaj nije sa klubovima.

Možda će vas zanimati

Sastanku košarkaša prisustvovao je i Đordi Bartomeu, a prvi čovjek takmičenja nije imao mnogo razloga za zadovoljstvo. Iako je prvobitno rečeno da je većina igrača protiv nastavka, sada se zna da su svi košarkaši sa sastanka opredijeljeni za prekid sezone.

Ovo je veliki udar na Evroligu, koja je tražila različite metode za nastavak takmičenja u narednim nedjeljama. Bilo je u opticaju nekoliko modela, od F8 turnira, preko odigravanja regularnog dijela u jednom gradu, pa do održavanja F4 po trenutnim pozicijama.

Evroligi ostaje još samo jedna šansa da se sezona nastavi, mada je i ona prilično nestabilna. Sutra bi, na konačnom sastanku, 11 klubova koji posjeduju A licencu u ovom takmičenju, trebalo da glasa za jednu od dvije opcije. Prekid takmičenja ili njegov nastavak.

Emilio Karčija ima informacije i o ovim dešavanjima, odnosno o tome kako će klubovi glasati. On nije naveo za koju su opciju Žalgiris i Baskonija, dva tima sa A licencom, ali zna glasove preostalih devet ekipa.

U grupi timova koji bi da se takmičenje nastavi su Efes, Makabi, Real i Barselona, dok su protiv te opcije Armani, CSKA, Panatinaikos, Fenerbahče i Olimpijakos. Prilično izjednačeno, pa će odlučiti dva preostala glasa.

Jedan od timova koji je protiv nastavka sezone, a ne posjeduje A licencu je Himki, koji već neko vrijeme ne trenira. Po pisanju italijanskog novinara, još nekoliko timova bez A licence ne bi voljelo da se vraća na teren ove sezone.

Takva odluka prati izjave najboljih košarkaša u Evroligi ove sezone. Šejn Larkin je za opciju prekida, Majk Džejms ne želi da ga neko tjera na teren, a KC Rivers je prije nekoliko sati najavio sjajnu sljedeću sezonu, ukoliko ova bude prekinuta.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC