• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evroliga ne treba tako da se odluči: Jasna poruka najboljeg igrača Evrope!

Autor Milutin Vujičić

Sjajni košarkaš Efesa objavio je dugačku poruku na Instagramu o nastavku sezone u Evroligi.

 Sejn-Larkin-prekid-Evrolige Izvor: MN PRESS

Za oko 48 sati saznaćemo sudbinu ovogodišnje Evrolige!

Dugo iščekivani sastanak zakazan je za ponedjeljak (25. maj) i "prelomiće" 11 klubova vlasnika "A" licence, naravno nakon konsultacija sa igračima koji se očekuje u toku današnjeg dana, a većina njih zalaže se za potpuni prekid takmičenja.

Možda će vas zanimati

Najbolji među njima, sjajni Šejn Larkin koji je blistao u dresu Efesa, oglasio se na Instagramu i nedvosmisleno poručio da smatra da treba prekinuti ovu sezonu.

"Prvo, nije nikakva tajna da od odlaganja sezone igrači nisu imali mogućnost da rade na sebi i održe se na vrhunskom nivou", napisao je Amerikanac.

"Tu je naravno i rizik moguće zaraze korona virusom, ali i rizik od povreda je takođe visok. Ovo nije tipična pauza poslije sezone gdje igrači mogu da rade na sebi. Posljednja dva mjeseca igrači su teško mogli da ostanu 'fit'. Mentalno i psihički ovo nije idealna situacija da budemo 'ubačeni' u jak ritam bez vremena, ni prostora, da se pripremimo".

U trenutku prekida Evrolige, poslije 28 rundi, upravo je njegov Efes bio u najboljoj poziciji na tabeli, a Šejn Larkin je jurišao ka MVP priznanju, ali je spreman to sve da odbaci...

"Evroliga je poznata kao jedna od najboljih liga na svijetu sa sjajnim talentima. Svaki tim zaslužuje jednaku šansu da osvoji Evroligu, ali zbog pandemije mnogi timovi i igrači nisu imali prostora da se pripreme kao neki drugi. Ne mislim da prvak Evrolige treba da se odluči tako što neko ima mogućnost da trenira, a neko nema", napisao je veoma realni Larkin.

"Trebalo bi da bude odlučeno time ko je radio tokom cijele godine sa trenerima i saigračima, pa svake večeri pružao maksimum. Ova pauza donosi nepravednu prednost nekima", zaključio je on.

Šejn Larkin, koji je u međuvremenu uzeo pasoš Turske, ove sezone u Evroligi prosječno je bilježio 22,2 poena, 3,1 skok i 4,1 asistenciju po utakmici, a više puta je biran za najboljeg igrača kola. Drži i rekord sezone sa 49 poena protiv Bajerna.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Raso

A stabi nebi igrali a plate HOCETE bojite se corone ajmo svi da ne radimo picke nema trgovina pa jedite dolare sto ste uzeli

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC