• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evroliga o sukobu sa FIBA: Svaki klub neka bira, ali ne može "tamo-ovamo"

Autor Mladen Šolak

"Nadamo se da će nam se vratiti oni koji su otišli"

 Evroliga-FIBA-sukob-klubovi-otisli-izjava-Djordi-Bertomeu Izvor: MN PRESS

Nekoliko dana pre nego što je Evroliga donela odluku o kraju sezone, FIBA je zvanično pružila dobrodošlicu ekipama koje su "pojačale" njenu Ligu šampiona - Ritasu, Darušafaki i Bilbaou.

Direktor Evrolige Đordi Bertomeu bio je u ponedeljak upitan za taj "transfer" klubova u video konferenciji za novinare.

Možda će vas zanimati

Njegov odgovor je da poštuje izbor tih timova i da shvata da su se vodili svojim interesima.

"Poštujemo odluke klubova da odaberu takmičenje. Klubovi koji imaju viziju da igraju Evroligu znaju da je destinacija za to Evrokup. Ako neko misli da bi njihova budućnost trebalo da bude u drugom takmičenju, to bi trebalo da poštujemo. U prošlosti se dešavalo da smo imali timove koji su odlazili u drugo takmičenje, a događalo se i suprotno... Nisam zabrinut oko toga. Moramo da poštujemo svačiju odluku. Ne mogu to da ignorišem i pretpostavka je da nemaju interes da se takmiče u našem takmičenju", izjavio je on.

Na pitanje da li će Litvanija zadržati mesto u Evrokupu i bez Ritasa, Bertomeu je odgovorio potvrdno, uz objašnjenje da oni koji odaberu FIBA ne očekuju da odmah budu primljeni nazad.

"Znamo da je Litvanija izuzetno važna i naša je namera da zadržimo predstavnike te zemlje sve dok ispunjavaju uslove. Siguran sam da postoje timovi koji imaju želju da budu deo Evrokupa. Poželećemo dobrodošlicu Ritasu ako se vrate, ali to nije nešto gde možete da idete tamo i nazad svake godine. To tako ne funkcioniše", izjavio je Bertomeu.

On je dodao da za razliku od FIBA, kompanija "Euroleague Basketball Assets" neće potpisivati višegodišnje ugovore sa klubovima.

"Liga šampiona potpisuje dugoročne ugovore, mi to nikad nećemo raditi. Jedini zahtev sa naše strane biće da vidimo konzinstetan srednjoročni plan da budu deo Evrolige. Bez toga nećemo ući u pregovore. Nadam se da će se Ritas vratiti", poručio je Španac.

Evroliga je u ponedeljak okončala sezone svoja dva najbolja takmičenja. Uz to, najavila je da će Evroligu sledeće sezone igrati istih 18 timova, uključujući Crvenu zvezdu, dok će u Evrokupu imati garantovano mesto osam klubova kvalifikovanih za ovogodišnji plej-of, uključujući Partizan.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC