• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sakramento igra plej-of posle 14 godina? NBA ima novu ideju za kraj!

Autor Milutin Vujičić

Adam Silver ne sedi skrštenih ruku i smislio je kako da završi NBA sezonu.

  NBA ima novu ideju za kraj sezone Izvor: Tanjug, Rich Pedroncelli/AP

U početku je delovalo kao šala, ali NBA liga sve je bliža odluci da zaista napravi plej-of u Diznilendu na Floridi, pošto su počeli ozbiljno da pregovaraju o detaljima!

"ESPN" prenosi da će Adam Silver u toku četvrtka i petka obaviti neophodne razgovore s generalnim menadžerima i vlasnicima klubova o raznim varijacijama na temu nastavka NBA lige, a trenutno smo najbliži "skraćenju" sezone.

Možda će vas zanimati

NBA liga je veoma skeptična da će uspeti da "smesti" svih 30 timova u Diznilend u Orlandu, pa se zbog toga aktivno razmatra ukidanje plej-ofa ove sezone.

Pokušaće sve što je u njihovoj moći da se sve preostale utakmice regularnog dela sezone odigraju, ali ako to ne bude moguće razmišljaju o "proširenoj" verziji plej-ofa sa 20 učesnika, možda čak i 24, piše dobro obavešteni novinar Adrijan Vojnarovski.

Ideja je da učestvuje po osam najboljih timova sa Istoka i Zapada, kako je i inače u plej-ofu, a razmatra se proširenje na još četiri tima zapadne konferencije, koja je dosta jača od istočne.

Tako bi pored 16 najbolje rangiranih timova dosadašnjeg dela sezone šansu da se takmiči u Diznilendu dobili još i u Nju Orleans, Portland, San Antonio i Sakramento, ali pitanje je kako će timovi sa Istoka reagovati na ovu "diskriminaciju" i da li će tražiti da i kod njih još četiri tima učestvuju.

Ukoliko se ove informacije ispostave kao tačne, to bi značilo da će Sakramento učestvovati u plej-ofu prvi put posle 14 godina...

NBA liga inače misli i na igrače, koji će tokom trajanja "proširenog" plej-ofa u Diznilendu biti zatvoreni u hotelima i neće moći da napuste posed, pa razmatraju i da dozvole određenom broju članova porodice da budu uz njih u tom periodu.

Gledajući tabelu, plej-of su zaradili Milvoki, Toronto, Boston, Majami, Indijana, Filadelfija, Bruklin i Orlando, odnosno L.A. Lejkers, L.A. Klipers, Denver, Juta, Oklahoma, Hjuston, Dalas i Memfis.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC