• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zadovoljstvo na Malom Kalemegdanu: Shvaćena ozbiljnost situacije

Autor mondo.rs

Crveno-beli izdali saopštenje povodom višesatne sednice Skupštine ABA lige.

 KK Crvena zvezda saopštenje poslije skupštine ABA lige Izvor: MONDO/Strahinja Stojanović

Što su želeli, to su i dobili.

Crvena zvezda mts bila je protiv nastavka sezone ABA lige, a upravo tako glasala je i većina klubova koji učestvuju u regionalnom takmičenju.

Možda će vas zanimati

 Čak osam, naspram dva koji su tražili da sezona bude odigrana do kraja, uprkos dugoj pauzi zbog pandemije korona virusa.

Posle višesatne sednice Skupštine ABA lige, crveno-beli su se oglasili saopštenjem.

"KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da je takmičarska sezona 2019-2020 u ABA ligi jtd otkazana, odlučeno je na Skupštini regionalnog takmičenja koje je održano putem video konferencije u sredu 27.05.2020.godine. Na Skupštini ABA lige jtd učestvovali su svi klubovi regionalnog takmičenja, a najvažnija odluka sa ovog sastanka je da se takmičarska sezona koja je prekinuta nakon nekompletnog 21. kola polovinom marta i bez plej-ofa otkazuje – bez proglašenja šampiona i bez ispadanja klubova u sezoni koja je otkazana zbog virusa pandemije Covid-19. Ova odluka donešena na glasanju velikom većinom klubova (8-2) je u potpunom standardu i saglasju sa odlukom koju je donela Evroliga u ponedeljak 25.05.2020.godine o otkazivanju sezone zbog 'više sile' odnosno pandemije", navodi klub sa Malog Kalemegdana i dodaje:

"Takođe, velikom većinom glasova (8-2) odlučeno da će ABA liga biti proširena u takmičarskoj sezoni 2020-2021 sa dva kluba putem specijalne pozivnice 'wild card'-a”. (reč je o Borcu iz Čačka i Splitu).

Crveno-beli ističu zadovoljstvo, ali i upozoravaju:

"KK Crvena zvezda mts iskazuje zadovoljstvo velikim jedinstvom klubova u regionu koji su shvatili ozbiljnost situacije i činjenicu da igrači nisu trenirali više od dva meseca. U novim okolnostima, klubovi će imati dovoljno vremena da se pripeme za novu sezonu koja će biti prepuna izazova u situaciji u kojoj su svi klubovi i liga pretrpeli veliku štetu, ali i koje čeka velika neizvesnost zbog pandemije Virusa Covid-19 koja još uvek nije završena".

Zvezda je, takođe, dobila vansudsko poravnanje u vezi tužbe protiv regionalnog takmičenja povodom osnivačkog akta.

"Advokatska kancelarija KK Crvena zvezda i advokatska kancelarija ABA lige sačiniće sporazum o vansudskom poravnanju u vezi tužbe koju je KK Crvena zvezda podnela nadležnom sudu u Zagreb, a u skladu sa odlukama Skupštine ABA lige kojim je naloženo da se pravno u potpunosti urede normativna akta ABA lige, i po usvajanju ista redovno ažuriraju. O daljim koracima KK Crvena zvezda mts će obaveštavati javnost u narednim danima". 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC