• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Pljuštali” crveni kartoni, Šalke zna samo za poraz!

Autor mondo.ba

Fudbaleri Šalkea poveli, a onda dozvolili Fortuni da stigne do potpunog preokreta. Tri crvena kartona na četiri meča odigrana u srijedu uveče.

 Bundesliga 28 kolo Fortuna - Šalke 2-1 Izvor: Martin Meissner/AP POOL

Crnoj seriji Šalkea ne nazire se kraj!

Ekipa iz Gelzekirhena poražena je rezultatom 2:1 na gostovanju Fortuni iako je početkom drugog poluvremena povela i nagovijestila da bi mogla da prekine crnu seriju od devet utakmica bez trijumfa.

Fortuni je međutim trebalo tačno deset minuta da izjednači preko Heningsa, a onda još samo pet da pogotkom Karamana stigne do potpunog preokreta za svoju tek šestu pobjedu u sezoni!

Treći poraz u isto toliko mečeva od kako je nastavljena Bundesliga Šalke je upisao u Diseldorfu, ali je u stvari uništen u Minhenu. Naime,tek sada se vidi koliko je težak bio onaj poraz 5:0 od Bajerna 25. januara.

Samo osam dana ranije Šalke je pobjedom 2:0 nad Borusijom Minhengladbah izbio na diobu trećeg mjesta na tabeli sa Bajernom, da bi ga Bavarci već narednog vikenda demolirali na Alijanc Areni, ali i gurnuli u provaliju iz koje Šalke nije našao izlaz.

U narednih 10 mečeva Šalke je upisao četiri remija i šest poraza uz gol razliku 3:24 pa navijači sa razlogom traže smjenu Davida Vagnera.

Ni dvomjesečna pauza nije mu pomogla da izvadi ekipu iz kanala. Naprotiv! Šalke je sada još dublje!

Izvor: Ronald Wittek/Pool EPA

Ono što nije uspjelo Šalkeu, uspjelo je Hofenhajmu koji je pobjedom 3:1 nad Kelnom prekinuo niz od sedam mečeva bez trijumfa.

Junak domaćih bio je Krištof Baumgartner koji je postigao tri gola, ali se morao pomiriti sa odlukom da mu jedan ponište zbog ofsajda.

Veznjak Hofenhajma tako nije stigao do het-trika, ali je upisao asistenciju za pogodak Zubera kojim su domaći stigli do 3:0 i na najbolji mogući način iskoristili isključenje Bornauva u prvom poluvremenu.

Tek kada su i oni ostali bez Hubnera zbog drugog žutog kartona “jarčevi” su uspjeli da ublaže poraz pogotkom Kajnca na isteku sata igre.

Mogao je Mark Ut da potpuno zakomplikuje stvari petnaest minuta prije kraja, ali je promašio jedanaesterac pa je Keln poslije dva remija identičnim rezultatom 2:2, upisao i prvi poraz u nastavku sezone.

U derbiju začelja Union Berlin i Majnc remizirali su 1:1  ni tu nije moglo bez crvenih kartona. Zaradili su ga domaći, ali uprkos tome sačuvali bod.

BUNDESLIGA – 28. kolo

RB Lajpcig – Herta 2:2 (1:1)
/Klosterman 24, Šik 68 – Grujić 10, Pjontek 82/

Augzburg – Paderborn 0:0

Fortuna – Šalke 2:1 (0:0)

/Henings 63, Karaman 68 – Mekkeni 53/

Hofenhajm – Keln 3:1 (3:0)
/Baumgartner 11, 46, Zuber 48 – Kajnc 60/

Union Berlin – Majnc 1:1 (1:1)
/Ingvarcen 33 – Baku 13/

Odigrano u utorak:

Borusija D. – Bajern 0:1 (0:1)
/Kimih 43/

Bajer – Volfsburg 1:4 (0:1)
/Baumgartlinger 84 - Pongračić 43, 75, Arnold 64, Štefen 68/

Ajntraht – Frajburg 3:3 (1:1)
/Andre Silva 35, Kamada 79, Čendler 82 - Grifo 28, Petersen 67, Holer 69/

Verder – Borusija M. 0:0

TABELA: Bajern  64, Borusija D. 57, RB Lajpcig 55, Borusija M.  53, Bajer 53, Volfsburg 43, Hofenhajm 39, Frajburg 38, Šalke 37, Herta 34, Keln 34, Augzburg 31, Union Berlin 31, Ajntraht (-1) 29, Majnc 28, Fortuna 27, Verder (-1) 22, Paderborn 19.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC