• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan Mačvan završio karijeru, ali ne ide u Virtus!

Autor Milutin Vujičić

Velika karijera srpskog košarkaša okončana je u 31. godini zbog teških povreda zbog kojih nije mogao više da pruži maksimum.

 Milan-Macvan-sportski-direktor-Virtus-Bolonja-kraj-karijere Izvor: GULIVER, HANS-MARTIN ISSLER/BONGARTS

Srpski košarkaš Milan Mačvan (30, 206 cm) najavio je u nedjelju uveče velike vijesti za ponedjeljak, a one su završetak igračke karijere.

"Moji dragi prijatelji, moji dani kao profesionalnog košarkaša su završeni. Moje srce bi željelo da igram zauvijek košarku, ali nažalost moja koljena ne mogu više da podnesu. Košarka mi je dala sve i ja sam dao sebe cijelog košarci", napisao je Mačvan na svom Twitteru.

"Htio bih da zahvalim svima koji su uticali na moju karijeru tokom prethodnih godina".

"Hvala i svim mojim trenerima, saigračima i navijača... Najveća privilegija za jednog sportistu je da bude dio nacionalnog tima i timova koji se takmiče na najviše nivou", dodao je Mačvan i zahvalio se svim prethodnim klubovima.

"Ostvario sam svoje dječačke snove, osvojio mnogobrojne trofeje i medalje, postao kapiten reprezentacije. Ostaću u košarci, to je moj život, ali u nekoj drugoj ulozi. Do sljedećeg viđenja, Milan Mačvan!"

Uveijk pouzdani italijanski sajt objavio je da će Mačvan preuzeti funkciju sportskog direktora Virtusa iz Bolonje, da bi nekoliko minuta kasnije demantovao tu informaciju uz izvinjenje.

Mačvan je profesionalnu karijeru počeo u FMP, s tim da se kratko zadržao u Železniku, pa je igračku "eksploziju" doživio u opremi Hemofarma. Nastupao je potom za Makabi i Galatasaraj, dok se 2014. godine vratio u Partizan, za koji je već jednom igrao na pozajmici iz Tel Aviva.

Nosio je još dres Armanija i Bajerna u Evropi, dok mu je posljednji klub bio Alvark Tokio iz Japana.

Mačvan je bio reprezentacija Srbije do 18, 19 i 20 godina koja su osvajala zlatna odličja, dok je sa seniorima bio srebrni na dva Eurobasketa i Olimpijskim igrama u Riju.

Sjajni krilni centar je nažalost imao više teških povreda u posljednjih nekoliko godina, pa je stoga odlučio da završi karijeru, s tim da još čekamo zvaničnu potvrdu toga, iako su se navijači Partizana ponadali da "velike vijesti" znače povratak u njihove redove.

Srećno, Milane!

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC