• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vodeći evroligaši odgovorili Janakopulosu: PRESTANI!

Autor Pavle Knežević

Vlasnici "A" licenci izdali zajedničko saopštenje sa porukom: Ovde nam je lepo, prestani da klevetaš

 Evroliga-vlasnici-A-licenci-zajednicko-saopstenje-Dimitris-Janakopulos-prestani-ili-slede-koraci Izvor: MN PRESS

Dimitris Janakopulos, (bivši?) vlasnik Panatinaikosa imao je prilično burnih par nedelja, u kojima je uspeo da se posvađa sa navijačima, ponudi klub na prodaju, iznese niz optužbi na račun Evrolige, pokrene postupak izlaska iz nje, a onda i da se oprosti od kluba.

To svakako nije moglo da prođe neprimećeno, tako da su se danas, posle dugog ćutanja, oglasili svi preostali vlasnici "A" licenci i poručili mu: Prestani!

Možda će vas zanimati

Real Madrid, CSKA, Barselona, Fenerbahče, Makabi, Efes, Armani, Olimpijakos, Baskonija i Žalgiris izdali su zajedničko saopštenje u kome navode da veruju u projekat Evrolige, da bi voleli da Panatinaikos ostane u njemu, ali ističu i da ne žele da slušaju klevete i da će preduzeti sve potrebne mere da se zaštite.

Klubovi su u saopštenju istakli šest tačaka, koje vam prenosimo:

1. Svih 10 klubova, bez izuzetka, veruju u zajednički projekat Evrolige i nastaviće da veruju u njega.

2. Klubovi ostaju ujedinjeni i jači zajedno, pošto su postigli uspehe zahvaljujući tom jedinstvu.

3. Pozitivna evolucija Evrolige u poslednjih 20 godina, posebno u poslednjoj dekadi, samo je ojačala ovo verovanje i odlučnost grupe da nastave da nadograđuju ovaj uspeh i da evropsku košarku podižu na viši nivo. Ovaj rast je bio izuzetan kada su u pitanju doseg, svest i praćenje Evrolige, ali i kada je u pitanju ekonomija oko takmičenja. To je privuklo brojne poslovne partnere u ekosistem Evrolige, koja vlasništvo vidi kao savršeni alat u daljem rastu organizacija.

4. Od 2000. godine licencirani klubovi Evrolige postigli su najviše standarde integriteta. U njih spadaju finansijski, regulatorni, transparentnosti, disciplinarnih merila i suđenja, da pomenemo samo one koji su dovedeni u pitanje. Ovakvo upravljanje standardima može biti upoređeno samo sa najboljim sportskim organizacijama na svetu.

5. Evroliga, prema svim projekcijama i analizama, održava neverovatni potencijal za dalji rast. Klubovi ostaju potpuno posvećeni preduzimanju svih koraka da velike evropske profesionalne klubove dovedu na sledeći nivo i pruže najviši nivo takmičenja na kontinentu navijačkoj bazi koja stalno raste.

6. Svi klubovi su izrazili čvrstu želju da Panatinaikos ostane na Evroliginom putu jer je klub bio integralni deo ovog poduhvata tokom poslednjih 19 godina. Međutim, ponovljene ozbiljne i neosnovane klevete koje je izneo gospodin Janakopulos neće biti tolerisane. Klubovi će preduzeti sve potrebne mere da bi zaštitili svoju reputaciju i integritet kolektivnih i individualnih vlasništva, kao i da bi se pobrinuli da se taj klub povinuje svakoj obavezi koju je prihvatio kao član grupe.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC