• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović: Trebaju nam stranci, malo smo usporili sa razvitkom

Autor Pavle Knežević

Mekintajer, O'Braun, Dženkins, Panter..."Imena su vrlo dobra priča za novine, za mene je odlično da sve bude tajno"

 Sasa-Obradovic-KK-Crvena-zvezda-potrebni-su-stranci-malo-smo-usporili-sa-razvitkom-igraca Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Novi trener Crvene zvezde i jedna od najvećih legendi kluba Saša Obradović ostao je "zakopčan" kada su u pitanju imena igrača u prelaznom roku, ali je rekao da će tim biti kompetetivan i pohvalio je uslove koje ima u klubu sa Malog Kalemegdana.

Obradović je ponikao u Zvezdi, u dva mandata igrao za nju i sada se, posle 20 godina, vraća kao trener.

"Sada je još veća odgovornost,treba profesionalno da se dokažem", rekao je Obradović u emisiji "60 minuta s Vladom i Acom", koju na Maksbet radiju vode legendarni košarkaški novinari Vlada Stanković i Aca Ostojić.

Možda će vas zanimati

Naravno, čim dođe leto, pa još novi trener, pojačanja i prelazni rok su prva tema. Ako neće o imenima, koja je pozicija "hitnija": plejmejker ili centar? 


"To su najosetljivije pozicije, neophodne za ozbiljnu evroligašku ekipu. Potrebni su stranci, mi smo na tim pozicijama usporili malo sa razvitkom. To je od prvih stvari kojima treba da se bavim, ali ne može samo jedna pozicija, treba da se sagledava kompletan tim. To su, svakako, pozicije koje moraju da se traže. Prošlo je vreme čistih plejeva i teških centara, gleda se da igrači budu polivalentni, da u dugoj sezoni možeš da prebaciš s jedne na drugu poziciju, a da ti ne trpe igra i rezultati. Tako i ja razmišljam", rekao je Obradović.

Kada će zvezda da izbaci nekog novog Sašu Obradovića?

"Treba ti momci sada da dobiju pravu ulogu. Malo su se promenila vremena, ljudi su se okrenuli strancima, veruju njima, verovatno smo i mi za to krivi. Lakše je da se igrač kupi nego da se stvori. Ima i pritisak postizanja rezultata, nije kao nekad da te neko čeka, da ti možeš da eksperminetišeš i istrpiš nečije odrastanje. Mada, treba da se bude i u tome hrabar i da pokuša da izbaciš nekog igrača, ali da ne trpi rezultat", odgovorio je on.

U srpskim medijima se pisalo da je trener sam platio obeštećenje Monaku da bi došao u Zvezdu, ali on to negira, odnosno, ublažava.

"Moja želja je bila da dođem u Zvezdu, to je tačno, ali nije to otkup, to bih ja nazvao dogovorom", kratko kaže Obradović.

Trener je rekao da je Džej Džej O'Brajan iz Monaka "dobar igrač" koji može da igra na više pozicija i "izvanredan momak" i ništa više. O navodima da se pregovara sa Kodijem Miler-Mekintajerom, za koga se pričalo da ga traži Partizan, kao i potencijalnim odlascima Čarlsa Dženkinsa i Kevina Pantera, imao je odgovor:

"Vrlo je opasno da ja s bilo kojim imenima izlazim. To se ne radi. To je vrlo dobra priča za novine, ali ono što je odlična priča za mene je da sve treba da se radi u tajnosti. Na pitanja o odlascima ne želim da odgovaram. Neki igrači se ukpalaju, neki ne, neki će da budu tu, neki neće. Da li Dženkins, Panter idu ili ostaju, to treba da se drži interno. U tim stvarima ja učestvujem donekle, ali najviše je u tome menadžment kluba. Nema još konkretnih odgovora, ne bih mogao da se bavim spekulacijama", rekao je Obradović i dodao:

"Na nivou želja imam jedno 100 igrača. Dobio sam obećanja da će da bude kompetativan tim, koji će da se nosi s drugim timovima, koji će moći da osvoji ABA ligu".

On je rekao i da kad je FMP u pitanju ima "sliku igrača koji bi mogli da budu u Zvezdi".

Kako Zvezda izgleda posle 20 godina?

"Ovde su vrhunski uslovi, nema puno klubova ni u Evropi koji imaju ovakve uslove, tima, igrača, mladih igrača, to je osnov da se pravi dobar rezultat. Zvezda pravi godinama rezultat, najveće pohvale idu predsedniku Čoviću koji je ovo sve organizovao", rekao je Obradović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC