• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vidovdan na koji je Srbija postala šampion Evrope: I danas se naježim...

Autori Tanjug Autori Mladen Šolak

I po ovom uspjehu pamtićemo značajan dan srpske sportske istorije

 Srbija-sampion-Evrope-u-kosarci-2015-na-danasnji-dan Izvor: MN PRESS

Na današnji dan 2015. godine ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti i postala šampion Starog kontinenta prvi put u istoriji.

U finalnom susretu, koji je igran na Vidovdan, izabranice Marine Maljković savladale su Francusku 76:68.

Možda će vas zanimati

Zlatom su se okitile Tamara Radočaj, Sonja Petrović (sada Vasić), Saša Čađo, Sara Krnjić, Nevena Jovanović, Jelena Milovanović (sada Bruks), Dajana Butulija, Tijana Ajduković, Kristina Topuzović, Milica Dabović, Ana Dabović i Danijel Pejdž.

Borbu za prvi stepenik na pobjedničkom postolju obilježila je Ana Dabović sa 25 poena, a sve to na pravi način ispratila je i Sonja Petrović sa tri poena manje.

Izvor: MN PRESS

Obje su se našle u idealnoj petorci šampionata, a mlađa sestra Dabović tada je izabrana i za najbolju igračicu turnira (MVP).

"Mama mi je jutros čestitala pet godina od osvajanja zlata, a ja Tamari, Neveni, Sonji i naravno Milici. Poseban dan koji nikada nećemo zaboraviti", rekala je Dabović Tanjugu.

Bek srpskog tima podsjetila je i na to koliko je ta medalja bila značajna za žensku košarku, koja je od te 2015. godine počela seriju uspeha.

"Za mene najljepši i najvažniji trenutak u karijeri je osvajanje evropskog zlata u Budimpešti. Ne samo zbog dobre ekipe i atmosfere, već zbog cijele nacije, a i ženske košarke u Srbiji. Iako imam slabo pamćenje, taj period uvijek pamtim kao da se skoro desilo", rekla je Dabović.

Osvajanjem zlatne medalje srpske košarkašice su tako obezbijedile vizu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, gdje su 2016. godine uzele bronzu.

Ta selekcija je prošle godine izbarana za najbolji tim 21. vijeka u Evropi, u glasanju koje je na društvenim mrežama organizovala FIBA.

Ana Dabović
Izvor: MN PRESS

"I dalje se ježim kad gledam na televiziji finalnu utakmicu i vjerujem da se to neće nikada promijeniti. Pamtim kako sam se radovala, bila ponosna i srećna što mi je cijela porodica tu, a i skoro svi najbliži prijatelji. Pamtim i otvoren autobus koji nas je čekao i kojim smo prolazile kroz cijeli Beograd, kako smo slavile, uživale u osmjesima i pozdravima ljudi, ponosne što smo mi to izazvale i na kraju san svakog našeg sportiste - čuveni balkon", dodala je Dabović.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC