• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rebić "otvorio", a Čalhanoglu dokusurio Romu na "San Siru"

Autor mondo.ba

Milan je u posljednjih 15 minuta slomio otpor Rimljana u 28. kolu Serije A.

 Milan - Roma 2:0, Serija A, 28. kolo Izvor: Gulliver/Getty images, Pier Marco Tacca

Iako remi nije odgovarao Milanu zbog borbe za plasman u Ligu Evrope, kao ni Romi zbog težnje ka plasmanu u Ligu šampiona, sve je mirisalo na podjelu bodova na "San Siru" do posljednjih 15-ak minuta nedjeljne utakmice.

A onda su "rosoneri" uspjeli da razbiju bedem ispred golmana Antonija Mirantea i stignu do 12. pobjede u sezoni.

Možda će vas zanimati

MILAN - ROMA 2:0 (0:0)

Do važnih bodova u trci za evropskim takmičenjima, Milan je stigao zahvaljujući prvenstveno maestralnom Anti Rebiću, koji je načeo Romu u 75. minutu svojim osmim golom u sezoni, čime je potvrdo skoro 50 % postignutih pogodaka "rosonera" u 2020. godini (8 od 17).

Za "ovjeru" trijumfa postarao se Hakan Čalhanoglu u 88. minutu iz jedanaesterca.

Interesantno, ovo je bila druga vezana domaća pobjeda Milana po prvi put nakon 2004. godine kada je "rosonere" vodio Karlo Anćeloti.

Roma nije mnogo pokazala danas na "San Siru".

Stvorila je samo jednu stopostotonu šansu koju nije iskoristio kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko u 20. minutu nakon što je bio najviši u skoku u kaznenom prostoru, ali je lopta prošla pored same stative.

Šest minuta kasnije, uzvratili su "rosoneri" i to zahvaljujući Rebiću, koji je odlično asistirao Đakomu Bonaventuri, ali je šutirao iznad prečke, a na tom mjestu je završila lopta i poslije udarca glavom Hakana Čalhonoglua u 38. minutu.

U drugom dijelu, domaćin je takođe bio nešto agilniji pa je golman Rimljana Antonio Mirante dva puta intervenisao nakon udaraca Čalhanoglua i Lukasa Pakete, ali prilika iz kategorije stopostotonih nije bilo do 75. minuta.

Tada je na scenu stupio Ante Rebić nakon greške Davidea Zapakoste i poslije dosta muke (najprije uzdrmao stativu) iz drugog pokušaja poslao loptu pod prečku - 1:0!

Bio je to osmi pogodak hrvatskog napadača ove sezone i prvi je strijelac Milana. 

Tačku na pobjedu "rosonera" stavio je Čalhanoglu u 88. minutu iz opravdano dosuđenog penala, koji je skrivio Kris Smoling. Pogodio je golman Rome stranu gdje će Turčin šutirati, ali njegov udarac je bio suviše jak i precizan - 2:0. 

Prije početka meča minutom ćutnje odata je počast nedavno preminuloj legendi Milana Pjerinu Pratiju (73), koji je tokom karijere nastupao i za Romu. Čak je u njegovu čast kapiten "rosonera" Alesio Romanjoli položio i buket cvijeća.

Osim Pratija, na tribinama "San Sira" postavljeni su dresovi u čast svih žrtava korona virusa uz ogroman transparent sa natpisom "Zajedno zauvijek". Podsjetimo, samo u području Lombardije čija je prestonica Milano, od Kovid-19 virusa umrlo je više od 16.000 ljudi.

Izvor: LUCA BRUNO/AP

Sastavi

MILAN: Donaruma, Konti, Kjer, Romanjoli, Teo Ernandez, Kesi, Benaser, Kastiljeho, Čalhanoglu, Bonaventura, Rebić. Trener: Stefano Pioli

ROMA: Mirante, Zapakosta, Smoling, Manćini, Spinacola; Veretu, Kristante, Klajvert, Pelegrini, Mktarijan, Džeko. Trener: Paulo Fonseka

SERIJA A - 28. KOLO:

Milan - Roma 2:0 (0:0)
/Rebić 75, Čalhanoglu 88 pen/

Udineze - Atalanta (19.30)
Sampdorija - Bolonja
Sasuolo - Verona
Napoli - SPAL
Parma - Inter (21.45)

Subota

Breša - Đenova 2:2 (2:1)
/Donaruma 10, Semprini 13 - Falke 38 pen, Pinamonti 70/

Kaljari - Torino 4:2 (2:0)
/Nandez 12, Simeone 17, Naingolan 46, Žoao Pedro 68 penal - Brener 60, Beloti 66/

Lacio - Fiorentina 2:1 (0:1)
/Imobile 67, Luis Alberto 83 - Riberi 25/

Igrano u petak

Juventus - Leće 4:0 (0:0)
/Dibala 53, Ronaldo 62 pen, Iguain 83, De Liht 85/


TABELA:Juventus 69, Lacio 65, Inter (-1) 58, Atalanta (-1) 54, Roma 48, Napoli (-1) 42, Milan 42,Parma (-1) 39,  Verona (-1) 38, Kaljari 38, Bolonja (-1) 34, Sasuolo (-1) 33, Fiorentina 31, Torino 31, Udineze (-1) 28, Sampdorija (-1) 26, Đenova 26, Leće 25, SPAL (-1) 18, Breša 18.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC