• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo sa liste "skinuo" i Leće, "nedodirljivi" su jedino Breša i Kjevo!

Autor mondo.ba

Sjajni Portugalac u pobjedi Juventusa protiv Lećea postigao gol i dva puta asistirao, čime se u strijelce upisao i protiv 20. ekipe od ukupno 22 koja se takmiči ili se takmičila u Seriji A.

 Juventus - Leće 4:0 Serija A 28. kolo Izvor: Guliver/Getty Images/Valerio Pennicino

Slabašni Leće, osamnaestoplasirani tim u Seriji A, punih sat vremena je igrao sa igračem manje, pokazao zube, ali više od časnog poraza protiv aktuelnog šampiona nije mogao.

Kristijano Ronaldo bio je prvo ime susreta, prvo asistirao Paulu Dibali za vodeći gol, zatim izborio penal i sam se upisao u strijelce, a onda "spojio" s loptom i Gonzala Iguaina, za očekivan, ali nimalo lak trijumf (iako to krajnji rezultat ne govori) na uvodnom meču 28. kola Serije A.

JUVENTUS - LEĆE 4:0 (0:0)

Možda će vas zanimati

Pola sata gosti su stajali izuzetno dobro, čak bili i konkretniji, nakon čega su ostali sa desetoricom na terenu.

Fabio Lućoni loše je primio loptu, prijetila je brza kontra i egzekucija domaćih, a fudbaleru Lećea nije preostalo ništa drugo nego da sruši Bentankura kao posljednji igrač odbrane, te "zaradi" put u svlačionicu.

Sa igračem manje, teško je bilo očekivati da simpatični gosti mogu odoljeti, iako su to uspjeli da učine do odlaska na odmor.

Ipak, u 53. minutu spasa nije bilo.

Još jednom je veliku grešku napravila odbrana gostiju, poklonila loptu Ronaldu, koji ju je kratko proslijedio do Dibale, a Argentinac u svom stilu, preciznim udarcem u rašlje, najavio trijumf svog tima.

Izvor: Guliver/Getty Images/Valerio Pennicino

Desetak minuta kasnije, penal za Juventus.

Oboren je Ronaldo u šesnaestercu Lećea, a najbolji strijelac "bjankonera" nije propustio priliku da postigne svoj 23. ovosezonski gol.

Leće i Breša do večeras su bili jedini klubovi kojim Ronaldo nije uspio da zatrese mrežu, a Portugalac se pobrinuo da na toj listi ostane samo Breša.

On je tako, za godinu i po od dolaska u Italiju, postigao golove protiv 20 od ukupno 22 kluba koji se takmiče ili su se takmičili u Seriji A.

Breši nije ni mogao zatresti mrežu jer ni na jednom od dva duela protiv ovog kluba nije ni bio u protokolu, dok je jedino Kjevo prošle sezone uspio da se "provuče".

Protiv "letećih magaraca" promašio je penal.

S obzirom da je klub iz Verone trenutno u sredini tabele Serije B, a Breša čvrsto zakovana za dno u Seriji A i vjerovatno dogodine neće nastupati u eliti, teško je očekivati da će uskoro ova dva kluba biti "skinuta" sa Ronaldove liste.

Na 3:0 u 83. minutu povisio je Iguain, uz još jednu asistenciju Ronalda, da bi tačku na "i" dva minuta kasnije stavio Matijs De Liht.

Iako se poprilično namučio, tim Mauricija Sarija stigao je do planiranog trijumfa, te tako napravio još jedan korak ka novoj, devetoj uzastopnoj, a ukupno 36. titulu šampiona Italije.

BENTANKUR U "KLUBU 100"

Dan nakon 23. rođendana, Rodrigo Bentankur upisao je 100. nastup u dresu "stare dame", računajući sva takmičenja.

SERIJA A - 28. KOLO:

Juventus - Leće 4:0 (0:0)
/Dibala 53, Ronaldo 62 pen, Iguain 83, De Liht 85/

U subotu:

Breša - Đenova (17.15)
Kaljari - Torino (19.30)
Lacio - Fiorentina (20.45)

U nedjelju:

Milan - Roma (17.15)
Udineze - Atalanta (19.30)
Sampdorija - Bolonja
Sasuolo - Verona
Napoli - SPAL
Parma - Inter (21.45)

TABELA: Juventus (+1) 69, Lacio 62, Inter 58, Atalanta 54, Roma 48, Napoli 42, Parma 39, Milan 39, Verona 38, Kaljari 35, Bolonja 34, Sasuolo 33, Fiorentina 31, Torino 31, Udineze 28, Sampdorija 26, Đenova 25, Leće (+1) 25, SPAL 18, Breša 16.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC