• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pljušte hvalospjevi: Džeko je najbolji napadač s kojim sam radio!

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Postizanje ovakva dva gola, različitom nogom, to je nešto što mogu uraditi samo najveći", rekao je trener Rome Paulo Fonseka, nakon što je njegov tim sinoć savladao Sampdoriju 2:1 golovima bh. reprezentativca.

 Pljušte hvalospjevi Paulo Fonseka: Edin Džeko je najbolji napadač s kojim sam radio! Izvor: Guliver/Getty Images/Paolo Bruno/

Fudbaleri Rome sinoć su u prvom duelu nastavka sezone, koja je bila prekinuta duže od 100 dana zbog pandemije korona virusa, savladali Sampdoriju sa 2:1, a do trijumfa ih je sa dva gola vodio bh. fudbaler Edin Džeko.

Trener "vučice" Paulo Fonseka nakon duela je istakao da je kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine najbolji napadač s kojim je ikada radio.

Možda će vas zanimati

Iako su gosti iz Đenove na poluvremenu vodili sa 1:0, u nastavku je Džeko na asistencije Lorenca Pelegrinija i Brajana Kristantea golovima lijevom, pa desnom nogom donio Romi važan trijumf u trci za plasman u Ligu šampiona.

"Ne možemo zaboraviti da nam je ovo bila prva utakmica nakon više od tri mjeseca. Napravili smo dvije ili tri čiste šanse, a zatim dopustili da primimo gol. Takođe, morao sam donijeti određene odluke, jer je Pelegrini imao samo tri ili četiri dana treninga, tako da s njim nisam mogao rizikovati. Sjajno je asistirao Džeki. Mogu bez sumnje reći da je Džeko najbolji napadač sa kojim sam ikada radio. Postizanje ovakva dva gola, različitom nogom, to je nešto što mogu uraditi samo najveći", kazao je Fonseka za italijanske medije.

Pogledajte najzanimljivije detalje sa sinoćnjeg meča...

Roma je nakon 27 odigranih kola u Seriji A na petom mjestu sa 48 bodova, šest manje od četvrtoplasirane Atalante koja drži posljednju poziciju koja vodi u Ligu šampiona.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC