• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Breša ispustila 2:0 nakon dva penala Đenove! Jednog nepostojećeg!

Autor mondo.ba

Đenova je poslije 15 minuta gubila na gostovanju kod posljednjeplasirane Breše, ali je malo zbog sudije, malo zbog bolje igre u nastavku, uspjela da se vrati i na kraju zamalo stigne do sva tri boda.

 Breša - Đenova 2:2, Serija A, 28. kolo Izvor: CLAUDIO VILLA/GETTY IMAGES EUROPE

Breša još nema pobjedu u 2020. godini!

U subotnjem 28. kolu Serije A protiv Đenove, domaći fudbaleri bili su jako blizu trijumfa, s obzirom na dva gola prednosti, ali nakon dva dosuđena jedanaesterca za goste, od kojih je prvi u najmanju ruku diskutabilan i par dobrih prilika u finišu, na kraju su mogli da ostanu i bez jednog boda.

Možda će vas zanimati

BREŠA - ĐENOVA 2:2 (2:1)

Dosadašnji "fenjeraš" je žestoko krenuo i već poslije 13 minuta stekao dvostruku prednost.

Posljednju pobjedu ove sezone u Seriji A Breša je izborila sredinom decembra prošle godine i to nad Lećeom (3:0), dok je posljednji trijumf nad Đenovljanima izvojevala u decembru, sad već daleke, 1998. godine.

Najprije je u 10. minutu poslije akcije po desnoj strani Stefano Sabeli uputio prizeman centaršut u kazneni prostor, a negdje oko jedanaesterca iz prve šutirao Alfredo Donaruma u sami ugao - 1:0.

Đenovljani se nisu oporavili od početnog šoka, a već je na semaforu stadiona "Mario Rigamonti" stajala "dvojka" ispred imena Breše.

Brz kontranapad poveo je Birkir Bjarnson i odigrao dupli pas sa Sabelijem, da bi Islanđanin potom u petercu pronašao Alesandra Semrinija, kojem nije bilo teško da loptu ubaci u mrežu Matije Perina - 2:0.

U finišu prvog poluvremena, goste je "pogurao" arbitar Masimilijano Irati, koji je sudar u skoku Kristijana Romera i Andree Papetija u kaznenom prostoru okarakterisao prekršajem defanzivca Breše i najstrožom kaznom.

Penal je sigurno izveo Jago Falke i smanjio na 2:1.

Srpski internacionalac iz Đenove Ivan Radovanović je još u februaru završio sezonu nakon povrede ukrštenih ligamenata koljena.

Prije samog odlaska na odmor, Falke se našao u prilici za izjednačenje, dobro je šutirao, ali je još bolje reagovao golman domaćina Jese Joronen.

U nastavku su nekoliko dobrih šansi propustili gosti.

Najprije je Andrea Pinamonti iz voleja bio za malo neprecizan, da bi potom i Goran Pandev iz izgledne situacije šutirao iznad prečke.

Irati je u 69. minutu ponovo pokazao na "bijelu tačku", ovog puta opravdano, nakon što je Danijele Desena igrao rukom u šesnaestercu, a penal u izjednačenje pretvorio Andrea Pinamonti - 2:2.

Izvor: CLAUDIO VILLA/GETTY IMAGES EUROPE

Izabranici Davidea Nikole su do kraja mogli i do potpunog preokreta u 82. minutu kada je Antonio Sanabrija šutirao direktno u golmana Breše.

SERIJA A - 28. KOLO:

Breša - Đenova 2:2 (2:1)
/Donaruma 10, Semprini 13 - Falke 38 pen, Pinamonti 70/

Kaljari - Torino (19.30)

Lacio - Fiorentina (20.45)

U nedjelju:

Milan - Roma (17.15)
Udineze - Atalanta (19.30)
Sampdorija - Bolonja
Sasuolo - Verona
Napoli - SPAL
Parma - Inter (21.45)

Igrano u petak

Juventus - Leće 4:0 (0:0)
/Dibala 53, Ronaldo 62 pen, Iguain 83, De Liht 85/


TABELA: Juventus (+1) 69, Lacio 62, Inter 58, Atalanta 54, Roma 48, Napoli 42, Parma 39, Milan 39, Verona 38, Kaljari 35, Bolonja 34, Sasuolo 33, Fiorentina 31, Torino 31, Udineze 28, Sampdorija 26, Đenova (+1) 26, Leće (+1) 25, SPAL 18, Breša (+1) 17.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC